Fotbal intern

Fostul antrenor al lui Andrei Blejdea, surprins de transferul la Dinamo: „E o dovadă de curaj că s-a dus”

12.01.2021 | 18:21
Fostul antrenor al lui Andrei Blejdea surprins de transferul la Dinamo E o dovada de curaj ca sa dus
Andrei Blejdea, singurul transfer al lui Dinamo în iarnă. FOTO: instagram
ADVERTISEMENT

Andrei Blejdea este singurul jucător transferat în această iarnă de Dinamo, un club cu multe probleme, în special, financiare. Ionuţ Badea, fostul antrenor al lui FC Argeş, îl cunoaşte foarte bine pe Blejdea şi a comentat mutarea acestuia în Ştefan cel Mare, considerând-o o dovadă de curaj.

Andrei Blejdea, 24 de ani, este un mijlocaş ofensiv care a evoluat în tur pentru gruparea piteşteană în Liga 1, adunând 11 partide şi un cartonaş galben, fără să marcheze.

ADVERTISEMENT

Ionuţ Badea l-a antrenat pe fotbalist în sezonul precedent de Liga 2, chiar la FC Argeş, şi spune că are valoarea necesară pentru a face faţă pe prima scenă a fotbalului românesc.

Ionuţ Badea, despre transferul lui Andrei Blejdea la Dinamo: „O dovadă de curaj“

„Blejdea e un jucător care poate juca în Liga 1 fără probleme, are caracteristici mult peste media Ligii 2. El e fost jucător al lui Dinamo, deci se poate explica de unde vine acest transfer. E o dovadă de curaj a lui, în primul rând“, a spus Ionuţ Badea la Digisport.

ADVERTISEMENT

În sezonul anterior, Andrei Blejdea a fost golgheterului lui FC Argeş în Liga 2, cu 12 goluri înscrise în 25 de partide. El a evoluat şi în turul campionatului pentru echipa piteşteană, dar nu a reuşit să marcheze.

În România, noul fotbalist al lui Dinamo a mai jucat în Liga 2 pentru Academica Clinceni, Pandurii Târgu Jiu și FC Argeș, cu care a promovat vara trecută în Liga 1.

ADVERTISEMENT

A intrat în fotbal chiar la academia lui Dinamo, fiind coleg de generaţie cu Ionuţ Nedelceatu şi Andrei Radu, după care a plecat în Elveţia, la Wil. A mai trecut prin Slovenia (Domzale U19 şi Kranj) şi Germania (Braunschweig II).

Ionuţ Badea: „Dinamo rămâne un brand“

Chiar dacă problemele se ţin lanţ la Dinamo, Ionuţ Badea consideră că numele este cel care atrage în continuare fotbalişti la echipă. Antrenorul a lăudat parcursul sportiv al echipei conduse de Jerry Gane, în condiţiile în care situaţia financiară nu este deloc bună.

ADVERTISEMENT

„În același timp, Dinamo totuși rămâne un brand și vrem, nu vrem, el atrage în continuare. Acum rămâne de văzut ce se va întâmpla cu partea financiară, pentru că sportiv stau din ce în ce mai bine“, a mai declarat Ionuţ Badea.

Mai mulţi jucători străini au plecat în ultima perioadă de la Dinamo din cauza problemelor financiare. Aleix Garcia, Borja Valle, Alex Gonzalez, Isma Lopez sau Abdoulaye Ba nu mai fac parte din lotul „câinilor“.

ADVERTISEMENT