Sporturi

Fostul antrenor al lui Halep, despre Naomi Osaka: „Multe jucătoare sunt speriate, nu şi ea“

20.02.2021 | 19:00
Fostul antrenor al lui Halep despre Naomi Osaka Multe jucatoare sunt speriate nu si ea
ADVERTISEMENT

Wim Fissette, fostul antrenor al Simonei Halep şi actual al lui Naomi Osaka, a vorbit despre calităţile jucătoarei pe care o pregăteşte acum şi spune că e diferită de toate celelalte, pentru că nu se sperie de meciurile tari.

Belgianul de 40 de ani a explicat care este principala diferenţă între japoneza care a câştigat Australian Open şi toate celelalte jucătoare pe care le-a antrenat.

ADVERTISEMENT

Naomi Osaka a cucerit al patrulea titlu de Grand Slam, la Antipozi, după cele două de la US Open, în 2018 şi 2020 şi Australian Openul din 2019. Nipona a trecut cu 6-4, 6-3 de Jennifer Brady şi va urca pe locul secund în topul WTA, peste Simona Halep.

Wim Fissete: „Aici e superioară Naomi Osaka faţă de restul jucătoarelor“

„Toate jucătoarele pe care le-am antrenat iubesc meciurile importante, momentele cu adevărat cruciale, însă Naomi este cea mai încântată de acest capitol. Înaintea meciului cu Serena (n.r. – în semifinalele Australian Open) era atât de încântată.

ADVERTISEMENT

Cele mai multe jucătoare sunt speriate de astfel de meciuri, dar nu și ea. Era ca un copil în magazinul cu jucării, abia aștepta să intre pe teren.

Naomi e diferită, trebuie să spun asta. După ce a câștigat US Open, ar fi putut să spună că a obținut tot și să se retragă pentru că are deja totul. Dar nu, Naomi vrea să câștige titluri.

ADVERTISEMENT

Uitați-vă la Federer, Djokovic, Nadal, ei încă progresează, după zeci de titluri câștigate. Nu țin cont că au obținut cam tot ce se poate câștiga. Aici e superioară Naomi față de restul“, a spus Wim Fissette, conform Tennis Channel.

Osaka a cucerit câte un Grand Slam în fiecare din ultimii 4 ani. A luat US Open în 2018 şi 2020, dar şi Australian Open în 2019 şi 2020. N-a pierdut nicio finală jucată şi profită la maximum de imaginea de învingătoare pe care şi-a creat-o. De altfel, este sportiva cel mai bine plătită din lume. 

ADVERTISEMENT

Halep a avut un an bun cu Fissette

În perioada în care era pregătită de Wim Fissette, Simona Halep a jucat o finală de Roland Garros, o semifinală de Wimbledon şi finala Turneului Campioanelor.

De asemenea, a cucerit turneele de la Doha şi Bucureşti. În perioada respectivă, s-a scris că au întrerupt colaborarea din cauza unor neînţelegeri financiare.

ADVERTISEMENT