Sport

Fostul antrenor al lui Michael Jordan a murit! ”Am avut noroc să joc pentru el”

11.10.2018 | 14:15
Fostul antrenor al baschetbalistului Michael Jordan la echipa Chicago Bulls, Tex Winter, a murit la vârsta de 96 de ani

Fostul antrenor al baschetbalistului Michael Jordan la echipa Chicago Bulls, Tex Winter, a murit la vârsta de 96 de ani, a anunțat site-ul espn.com. Winter a fost asistentul celubrului Phil Jackson, alături de care a câștigat nouă titluri în NBA, șase cu formația din Chicago și trei cu Los Angeles Lakers.

Tex Winter îi oferă indicații tactice lui Kobe Bryant
Tex Winter îi oferă indicații tactice lui Kobe Bryant

”Am învățat atât de mult de la Tex Winter, a fost un pionier al acestui joc. Tringhiul ofensiv pe care l-a inventat în jocul de baschet a fost o parte importantă la cele șase titluri câștigate de Bulls. Era un muncitor neobosit. Tex era mereu concentrat pe detalii. Am avut noroc să joc pentru el. Condoleanțe familiei”, a spus Michael Jordan într-o scrisoare publicată de presa americană.

Marii baschetbaliști regretă moartea fostului antrenor al lui Michael Jordan

Și alți mari baschetbaliști și-a exprimat regretul pentru moartea fostului antrenor al lui Michael Jordan. ”A fost mentorul meu. În timpul primului nostru sezon împreună am petrecut mult timp împreună. Am văzut fiecare minut al fiecărui meci și m-a învățat cum să studiez fiecare detaliu”, a scris Kobe Bryant pe contul de Twitter, în timp ce Shaquille O’Neal a dezvăluit că s-au certat în dese rânduri: ”Nu îi plăcea când nu-i respectam indicațiile. M-a învățat să devin o momeală pentru adversari și așa îi eliberam pe colegii mei. El a fost omul care m-a ajutat să ajung la cel mai înalt nivel”.

În anul 2009, Tex Winter a suferit un accident vascular cerebral în urma căruia a rămas paralizat pe partea dreaptă și cu dureri foarte mari de gât și umăr. În 2011, Tex Winter a fost inclus în Hall of Fame-ul NBA.