Stefan Edberg, declaraţie surprinzătoare: “După Federer, am refuzat toate proiectele interesante din tenis”

Irina Aldea   
in Sporturi
30/03/2018, 12:37
Stefan Edberg, declaraţie surprinzătoare: “După Federer, am refuzat toate proiectele interesante din tenis”

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Într-un interviu recent, Stefan Edberg (52 de ani) a comentat succesele înregistrate de Roger Federer încă de la revenirea sa în 2017, subliniind că “binecuvântarea cu un talent incredibil” nu este suficientă pentru a triumfa la vârsta de 36 de ani. Revenirea lui Roger Federer a început sub îndrumarea lui Ştefan Edberg, în 2014-2015, după ce a trecut de sezon 2013 dificil.

“El înţelege ca nimeni altcineva că are nevoie să reinventeze jocul său din nou şi din nou. Să joci la nivelul lui Roger nu are legătură cu lucrurile de bază. Există multe detalii mici. Este vorba despre motivaţie şi sănătate. El căuta noi impulsuri la acel moment, poate că avea nevoie de o voce care să-l pregătească pentru ceea ce avea de făcut. A fost o colaborare foarte interesantă şi intensă”, a spus fostul antrenor al marelui star elveţian.

Stefan Edberg: “Telefonul meu suna atât de des”

Colaborarea reuşită pe care a avut-o cu Federer pe parcursul a doi ani, de la sfârşitul lui 2013 până la sfârşitul anului 2015, a încurajat alţi jucători să-i ceară lui Edberg sprijinul complet pentru antrenamente. “Credeţi-mă, telefonul meu suna atât de des şi am ascultat multe proiecte interesante, dar în cele din urmă, nu eram gata să sacrific atât de mult pentru tenis. Am călătorit toată viaţa, acum a început o nouă fază a vieţii. Fac un pic de sport, lucrez în finanţe şi petrec mult timp cu familia mea. Sunt o persoană fericită”, a spus antrenorul suedez. 

Închide ×