Sport

Fostul antrenor al Simonei Halep, după noile acuzaţii de dopaj: “De ce ies abia acum? Dacă tot este vinovată, de ce nu o decapitezi? Sunt lucruri ciudate”. Exclusiv

Fostul antrenor al lui Halep, Firicel Tomai, a vorbit pentru FANATIK despre acuzaţiile de dopaj, spunând că este ciudat că neregulile cu paşaportul biologic sunt publicate acum.
20.05.2023 | 11:20
Fostul antrenor al Simonei Halep dupa noile acuzatii de dopaj De ce ies abia acum Daca tot este vinovata de ce nu o decapitezi Sunt lucruri ciudate Exclusiv
Fostul antrenor al Simonei Halep, după noile acuzaţii de dopaj: "De ce ies abia acum? Dacă tot este vinovată, de ce nu o decapitezi? Sunt lucruri ciudate". Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep a primit noi acuzaţii de dopaj din partea Agenţiei Internaţionale de Integritate în Tenis, fiind găsite nereguli în ceea ce priveşte paşaportul biologic al sportivei. În acest moment, fostul lider mondial se confruntă cu două acuzaţii grave de dopaj.

Fostul antrenor al Simonei Halep, după noile acuzaţii de dopaj: “De ce ies abia acum? Acest paşaport a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat”

FANATIK a vorbit cu fostul antrenor al Simonei Halep, Firicel Tomai, cel care se întreabă de ce neregulile din paşaportul biologic au fost publicate acum, în condiţiile în care în urmă cu câteva luni era curat:

ADVERTISEMENT

“Toată lumea încearcă să afle adevărul. Simona spune că deţine adevărul, ceilalţi vor să demonstreze contrariul, dar finalul nu are loc. Este foarte greu de spus în condiţiile astea. De ce n-au ieşit până acum?

Acest paşaport a fost analizat în urmă cu câteva luni şi a fost curat. De ce acum? Informaţiile şi realitatea o ştiu cei din acel sistem. Eu ştiu că avea săptămâna viitoare termenul.

ADVERTISEMENT

Paşaportul biologic a fost la îndemână lor până acum. Se fac analize de urină şi din sânge pe o perioadă mai lungă de timp. Vin şi acasă, iau probele astea şi urmăresc pe termen lung parametri din sânge. 

“Există susţinătoare care nu sunt aprobate oficial, dar pot să le foloseşti o lună de zile şi mergi la turneu mai musculos”

În măsura în care se modifică fără motiv se consideră că ai folosit substanţe care să îţi crească rezistenţa şi capacitatea de efort. Există susţinătoare care nu sunt aprobate oficial, dar pot să le foloseşti o lună de zile şi mergi la turneu mai musculos.

ADVERTISEMENT

Joci turneul de două săptămâni şi chiar dacă îţi mai scade capacitatea de efort, tot eşti avantajat. E ca şi cum mergi la munte. Creşti hemoglobina, apoi când revii la normal, iar scade.

În momentul în care sângele este monitorizat, sub control, o să se vadă aceste variaţii şi atunci vor vedea că poţi să foloseşti şi extra-sezon anumite chestii. De aia se urmăreşte sângele”, a declarat Tomai pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Firicel Tomai şi Simona Halep
Firicel Tomai şi Simona Halep

“Dacă tot este cineva vinovat, de ce nu o decapitezi, de ce nu îi dai finalul?”

Firicel Tomai susţine că Simona Halep este un trofeu pentru agenţiile anti-doping internaţionale şi se întreabă de ce nu s-a încheiat toată povestea până acum dacă există atât de multe dovezi împotriva ei:

“Sunt nişte lucruri ciudate care se întâmplă pe partea cealaltă a Simonei, adică cei care se ocupă de procese. Dacă tot este cineva vinovat, de ce nu o decapitezi, de ce nu îi dai finalul? Dacă nu este vinovată, probabil se va ajunge la o înţelegere de ambele părţi.

Este greu. Mă îndoiesc că o agenţie de acest gen dacă te-a prins, încearcă să te scape. Ei se mândresc cu trofeul Simona Halep. Pentru ei, Simona este un trofeu. Noua şefă anti-doping are mai multe nume pe care le-a depistat, iar pentru ei este o mândrie, că îşi spun că sunt eficienţi.

Dar de ce nu clarifici lucrurile? Nu înţeleg multe lucruri, dar din ce văd şi ce am mai discutat se va ajunge la un dialog”, a spus Firicel Tomai pentru FANATIK.

Simona Halep urmează să fie audiată pe 28 mai, unde va da explicaţii atât pentru primul caz de dopaj, cu roxadustat. Jucătoarea din România va trebui să dea socoteală şi pentru neregulile din paşaportul biologic.

ADVERTISEMENT