Fotbal international

Fostul arbitru Iturralde Gonzalez se revoltă: „VAR-ul ne-a furat fotbalul!”

06.07.2020 | 15:05
Fostul arbitru Iturralde Gonzalez se revolta VARul nea furat fotbalul
ADVERTISEMENT

Iturralde Gonzalez, un fost arbitru internațional, se revoltă din cauza VAR-ului, comentând ultima etapă din La Liga.

Fostul „central” consideră că arbitrajul video a furat complet farmecul fotbalului și este nostalgic după vremurile nu demult apuse.

ADVERTISEMENT

Iturralde Gonzalez consideră că fotbalul trebuie să revină la vechile regulamente.

Fostul arbitru Iturralde Gonzalez se revoltă din cauza VAR-ului

Fostul arbitru Iturralde Gonzalez a vorbit despre influența negativă pe care o are VAR-ul în fotbal, comentând ultima etapă jucată din La Liga, unde au fost mai multe decizii controversate.

„Încă o dată se demonstrează că VAR-ul ne-a furat fotbalul! Acum trebuie să trăim cu alt tip de fotbal, ne place sau nu. Cred că este prea implicat și trebuie să revenim la spiritul fotbalul și al regulamentului.

ADVERTISEMENT

Dacă VAR e folosit pentru erorile clare, atunci să fie folosit doar pentru asta. Dacă e consultat și în problemele mai mici, atunci să fie consultat în toate problemele mici.

Asta cred că e dezbătarea,  dacă folosim arbitraj video în fazele mai puțin importante. Dar într-un weekend e folosit în probleme mici, iar în weekend-ul următor nu e folosit”, a mai spus Iturralde Gonzalez.

ADVERTISEMENT

„Arbitrii au greșit că nu au dat penalty pentru Bilbao în meciul cu Real Madrid”

Iturralde Gonzalez a continuat și a vorbit și despre penalty-ul care i-a fost refuzat lui Athletic Bilbao în meciul cu Real Madrid, atunci când Sergio Ramos l-a călcat în careu pe Raul Garcia.

Fostul „central” a explicat că în acel moment arbitrul trebuia să dicteze penalty, chiar și dacă Sergio Ramos nu a intenționat să-l calce pe adversarul său.

ADVERTISEMENT

„Și acesta e penalty. Nu se mai ține cont de intenție în fotbal. Într-o acțiune e duel pentru minge, în alta lipsește mingea. VAR a apreciat că nu e intenție la Ramos, dar asta nu contează”, a spus Iturralde Gonzalez.

ADVERTISEMENT
Tags: