Sport

Fostul atacant de la FCSB a marcat în prelungiri, cu o super-execuție, golul care a decis titlul în Maroc! Video

Tsomou a impresionat la primul sezon în Liga 1 și marile echipe din România se băteau pe semnătura lui. A sfârșit prin a fi dat afară de două ori în mai puțin de o jumătate de an. Acum e campion în Maroc!
30.06.2022 | 15:28
Fostul atacant de la FCSB a marcat in prelungiri cu o superexecutie golul care a decis titlul in Maroc Video
A impresionat în primul sezon în Liga 1, apoi a fost dat afară de FCSB. Acum e campion în Maroc
ADVERTISEMENT

În Liga 1 din România, de-a lungul anilor au jucat fotbaliști care au impresionat în primele luni, apoi au devenit crunte dezamăgiri și au sfârșit prin a fi dați afară, pentru a renaște în alte campionate.

Tsomou a eșuat în România, acum e erou în Maroc!

Juvhel Tsoumou este unul dintre sutele de fotbaliști care au impresionat, temporar, prin evoluțiile lor în Liga 1. Internaționalul congolezul a ajuns la FC Hermannstadt în 2018 și a marcat 10 goluri în 42 de apariții pentru sibieni. În toamna următoare i se rezilia contractul unilateral.

ADVERTISEMENT

A semna cu FCSB din postura de jucător liber. A marcat golul victoriei la debut, într-un derby cu Universitatea Craiova și părea că e omul de gol pe care trupa finanțată de Gigi Becali îl căuta de multă vreme.

La mai puțin de cinci luni distanță era dat afară pentru a doua oară, după doar trei meciuri jucate în tricoul roș-albastru și mergea în China.

ADVERTISEMENT

Ajuns la 31 de ani, Tsoumou a semnat în vara anului trecut cu Wydad Casablanca. A fost în sfârșit alegerea corectă. Fotbalistul, fără să se impună în primul 11 al noi sale echipe a devenit erou după ce a marcat golul care a făcut-o pe Wydad campioană.

Tsoumou a intrat pe parcurs în meciul dintre Mouloudia și Wydad, când gazdele erau în avantaj, și a marcat golul de 2-2, în prelungiri, cu o execuție fenomenală, din foarfecă. Reușita fostului atacant al FCSB a asigurat matematic titlul echipei din Casablanca.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la Wydad Casablanca, Juvhel Tsoumou a atins apogeul carierei în Liga 1

Născut la Brazzaville în Congo, Juvhel Tsoumou s-a format ca fotbalist în Germania, la Zwickau. La 18 ani semna cu Eintracht Frankfurt și, după mai multe sezoane fără realizări ajungea în Anglia la Preston North End.

Nu s-a impus nici în Albion. A avut, însă, o perioadă lungă petrecută la Wacker Burghausen, în ligile inferioare din Germania, unde a bifat 55 de partide și a marcat 29 de goluri în două sezoane.

ADVERTISEMENT

La Hermannstadt, în Liga 1, Tsoumou a atins maximul carierei. După evoluțiile din primul sezon cota lui de piață ajungea la 550.000 de euro.

A urmat mutarea la FCSB, periplul scurt în China, apoi revenirea în Liga 1 la Farul Constanța, încheiată cu o nouă reziliere unilaterală a contractului.

  • 300.000 de euro este în acest moment cota de piață a lui Juvhel Tsoumou, conform transfermarkt
ADVERTISEMENT