Sport

Întâlnire de gală cu Lothar Matthaus pentru fostul căpitan al lui Chipciu, Torje și Papp. Exclusiv

Fostul căpitan al naționalelor de juniori ale României, Ninel Corcoveanu, a avut ocazia să îl întâlnească pe Lothar Matthaus, o adevărată legendă a fotbalului mondial și din Germania.
25.03.2022 | 18:30
Intalnire de gala cu Lothar Matthaus pentru fostul capitan al lui Chipciu Torje si Papp Exclusiv
Întâlnire de gală cu Lothar Matthaus pentru căpitan al lui Chipciu, Torje și Papp. Exclusiv
ADVERTISEMENT

Devenit un consultant financiar de succes în Germania, Ninel Corcoveanu a avut parte de o experiență unicat cu unul dintre cei mai apreciați jucători din istoria fotbalului german, Lothar Matthaus. Fostul fotbalist din Oltenia a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre momentul întâlnirii cu fostul jucător a lui Bayern Munchen.

Întâlnire de gală pentru fostul căpitan al lui Chipciu, Torje și Papp la naționale de tineret ale României

Ninel Corcoveanu a evoluat la toate selecționatele de juniori ale României, strângând peste 50 de apariții. Acesta a fost căpitanul naționalelor de tineret ale tricolorilor, din care făceau parte jucători ca Alexandru Chipciu, Gabriel Torje și Paul Papp.

ADVERTISEMENT

La nivelul echipelor de club, acesta a evoluat la diferite formații din eșalonul secund precum Minerul Motru, CS Otopeni, Dinamo II, Concordia Chiajna, FC Olt Slatina, Gloria Buzău și Farul Constanța. Olteanul a fost promovat în Liga a 2-a de către Silviu Lung, tehnicianul celor de la Minerul Motru, la doar 16 ani.

Fostul internațional de tineret al României, Ninel Corcoveanu, a avut ocazia să participe la un eveniment sportiv alături de Lothar Matthaus. Legendarul jucător din Germania este imaginea firmei la care lucrează, iar întâlnirea celor doi a fost posibilă datorită unui curs de specializare organizat în Austria.

ADVERTISEMENT

„Au fost selectați 100 din 1000 de consultanți și am fost într-un curs de specializare de cinci zile în Austria. Am avut cursuri de dimineața până seara. Lothar Matthaus este imaginea firmei și a venit să ne spună ce înseamnă să fi campion”, a declarat Ninel Corcoveanu pentru FANATIK.

Fostul fotbalist a profitat de întâlnirea sa cu Lothar Matthaus și l-a întrebat despre munca din spatele succesului de la Cupa Mondială din 1990. Acesta i-a răspuns că efortul colectiv al echipei i-a ajuta pe nemțit să triumfe în cea mai importantă competiție internațională.

ADVERTISEMENT

„L-am întrebat ce înseamnă să ajungi campion mondial și mi-a povestit puțin despre munca din spatele reușitei lor, pentru el Cupa Mondială este cel mai important trofeu. Au plecat cu șase săptămâni înainte să înceapă Campionatul Mondial. A spus că au fost uniți și faptul că au colaborat, că au fost o adevărată echipă i-a ajutat să câștige”, a mărturisit fostul căpitan al naționalelor de tineret ale României.

Fostul mijlocaș de creație a declarat pentru FANATIK că a avut emoții înainte de întâlnirea cu Matthaus. Acesta aseamănă interacțiunea cu fostul mijlocaș al Germaniei cu primul contact cu Gică Popecu, din punct de vedere al sentimentelor avute.

ADVERTISEMENT

„Am avut exact aceeași emoție pe care trăit-o atunci când l-am întâlnit pe Gică Popescu. După două sau trei zile de la câștigarea Cupei UEFA, Gică Popescu a venit la școală și ne-am cunoscut. E o emoție unică, mai ales pentru un fotbalist. Când a venit în sală, toți ne-am ridicat și l-am aplaudat”, a spus Ninel Corcoveanu.

Ninel Corcoveanu
Ninel Corcoveanu și Lothar Matthaus la evenimentul organizat în Austria

Fostul mijlocaș de creație putea să rateze întâlnirea cu Lothar Matthaus: „Seara am avut pozitiv testul COVID-19 și dimineața l-am avut negativ.”

Întâlnirea dintre Ninel Corcoveanu și Lathas Matthaus putea să nu aibă loc. Fostul mijlocaș de creație a povestit, în exclusivitate, pentru FANATIK, că a fost foarte aproape să rateze ocazia de-a interacționa cu fostul internațional german, însă norocul a fost de partea lui

„Înainte cu o seara am avut pozitiv testul COVID-19, dimineața următoare l-am avut negativ. Din 100 de oameni doar 28 au tras biletele, eu nu am reusit să trag biletul, dar un coleg m-a lăsat să mă duc în locul lui”, a declarat fostul căpitan al naționalelor de tineret ale României.

Ninel Corcoveanu a povestit că legenda Germaniei a recunoscut încă de la prima atingere a balonului că acesta a jucat fotbal. În competiția organizată de firma sa, fostul mijlocaș s-a oprit în optimile turneului, însă un coleg de-al său, fost component al echipei de juniori de la Rapid București, Mihai Dobrie, a reușit să se califice în finală și să obțină  tricoul lui Lothar Matthaus. Cei doi au trimis tricoul în România pentru a obține semnăturile lui Gică Hagi și Gică Popescu.

„După ce am dat în minge a simțit că am jucat fotbal. M-a văzut că sunt stângaci și mi-a spus că joc fotbal. A fost un sentiment plăcut la întâlnirea cu el, un om foarte serios și punctal. La un moment dat mi-a spus că eu trebuie să dau în vinclul din stânga, iar el în dreapta, însă niciunul dintre noi nu a nimerit ținta”, a spus Ninel Corcoveanu.

ninel corcoveanu
Mihai Dobrie și Ninel Corcoveanu alături de Lothar Matthaus

„Mihai l-a întrebat ce părere are de Hagi. A spus că este bun, însă nu și-a amintit foarte multe lucrurile despre el. I-am spus că a fost locul patru în clasamentul Balonului de Aur în 94, s-a uitat la mine și mi-a spus că el a fost pe locul 20. Au fost mulți fotbaliști mari în acele vremuri”, a adăugat fostul mijlocaș.

După Lothar Matthaus, Ninel Corcoveanu îl poate vedea și pe Jurgen Klopp: „Știu că o să vină, dar nu știu exact când”

Pentru Ninel Corcoveanu întâlnirea cu Lothar Matthaus poate să nu fie ultima de acest gen. Fostul mijlocaș a spus că firma sa va organiza un eveniment similar în viitor cu actualul tehnician al celor de la Liverpool. Jurgen Klopp stă pe banca tehnică a cormoranilor și este unul dintre cei mai apreciați antrenori de pe glob.

„Pe viitor îmi doresc să mă întâlnesc și cu Jurgen Klopp, știu că o să vină, dar nu știu exact când. Întâlnirea cu el este la fel de așteptată și de emoționantă precum cea cu Lothar Matthaus. Ei sunt imaginea firmei noastre. Trebuie să ajungi printre cei mai buni oameni din firmă să poți participa la astfel de evenimente”, a declarat Ninel Corcoveanu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT