Fotbal intern

Fostul căpitan al naționalei de futsal vorbește despre situația din Italia: „Aici e cel mai greu!”

03.04.2020 | 21:37
Fostul căpitan al naționalei de futsal vorbește despre situația din Italia: „Aici e cel mai greu!”
Gabriel Molomfălean. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT

Gabriel Molomfălean, fostul căpitan al naționalei de futsal, este stabilit în Italia și a vorbit despre cum se descurcă în cea mai afectată țară europeană de pandemia de coronavirus.

Fostul căpitan al naționalei de futsal a vorbit despre starea din Italia

Gabriel Molomfălean, fostul căpitan al naționalei României de futsal, a vorbit despre situația din Italia, țară în care este stabilit și a recunoscut că se descurcă împreună cu familia sa:

Suntem bine, eu, soția și cei doi copii, mulțumim! Ne aflăm, din păcate, în mijlocul uneia dintre cele mai afectate zone din Italia. La o aruncătură de băț de Verona și câțiva kilometri de Brescia și de Bergamo. Aici a fost și este cel mai greu, dar rezistăm, nu este ușor.

ADVERTISEMENT

Villafranca di Verona e o localitate absolut superbă, cu împrejurimi de o frumsețe rară, un loc în care vin foarte mulți turiști. Acum totul e pustiu.

Nu îmi vine să cred. Soția încă lucrează, eu sunt în șomaj tehnic, firma la care muncesc întrerupându-și activitatea în urmă cu câteva săptămâni”.

ADVERTISEMENT

„Îmi amintesc faptul că ultima lucrare am efectuat-o chiar la Bergamo, dar nu am intrat în contact cu nimeni. Pentru liniștea noastră ne-am izolat însă, așa cum e normal, așa cum ne-au cerut autoritățile. Ne descurcăm.

O dată la zece zile mergem la cumpărături, firește cu bilete de voie, pe care ni le-am procurat de la chioșcurile care vând ziare și tutun din apropierea casei. Poliția e peste tot, verifică. Ieri, când am ieșit, m-a oprit. Nu am avut însă probleme”, a declarat pentru frf.ro.

ADVERTISEMENT

„De ce să mă întorc în România, Doamne ferește!”

Gabriel Molomfălean a mărturisit că nu a vrut să se întoarcă în România, pentru a nu risca să îmbolnăvească pe cineva, în cazul în care ar fi contactat virusul: Noi nu am făcut provizii la începutul crizei.

Când am văzut că oamenii intră în panică, asaltează magazinele și cumpără tot ce le cade în mână, ne-am retras. Eram convins că, mai devreme sau mai târziu, se va așterne liniștea.

ADVERTISEMENT

Îmi amintesc de faptul că atunci când am mers pentru prima oară la cumpărături, erau raioane goale, fără produse. Există un tip de spaghete negre. Pe acestea, în vremuri obișnuite, nu le prea cumpără lumea. Au dispărut de pe rafturi și spaghetele negre!”.

„De ce să mă întorc în România? Doamne ferește, aduceam ceva cu noi și îi aveam pe conștiință apoi în primul rând pe cei apropiați. Că ne-am fi întors acasă la mine, la Târgu Mureș, sau la socrii, la Deva, ar fi fost același lucru.

ADVERTISEMENT

Am fi intrat în contact cu oameni în vârstă, care sunt cei mai expuși. Au fost și români care au părăsit Italia de nevoie, după ce au rămas fără slujbe și s-au văzut în imposibilitatea de a-și achita chiriile, de a mai trăi.

Cei care sunt stabiliți de ani buni aici au rămas pe loc, au fost conștienți că dacă se întorc în România pot face rău”, a mai spus fostul căpitan al naționalei de futsal.

  • Gabriel Molomfălean a fost căpitanul naționalei de futsal la primul turneu final al „tricolorilor”, de la EURO 2007
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERN
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri