Fotbal international

Fostul căpitan al lui CFR Cluj a ajuns în liga a treia! Vezi unde joacă străinul cel mai titrat din Liga I

Unul dintre jucătorii emblematici din istoria lui CFR Cluj evoluează acum în al treilea eşalon din tara sa. A evoluat cu ardelenii în Champions League.
16.12.2017 | 17:55
Fostul capitan al lui CFR Cluj a ajuns in liga a treia Vezi unde joaca strainul cel mai titrat din Liga I

Unul dintre cei mai iubiţi jucători din istoria liderului primei noastre divizii, CFR Cluj, continuă să se afle în activitate, deşi peste câteva zile va împlini 36 de ani. O face însă la un nivel modest pentru cineva care s-a bătut cu Manchester United pe Old Trafford în Champions League. Ricardo Cadu îmbracă acum tricoul unei echipe din a treia divizie a Portugaliei, Merelinense, echipă care ocupă locul 5 în grupa A, cu 23 de puncte, după 13 etape. 

Lider detaşat este Vizela, echipa lui Cadu bătându-se pentru locul secund, de care se află la patru lungimi. Cel mai bun loc 2 din cele patru serii promovează. Cadu a fost mult timp căpitanul clujenilor, pentru care a jucat timp de opt ani, în 202 meciuri, marcând şi 27 de goluri. A jucat partide importante cu echipa de pe Someş în Champions League, în succesul istoric de pe Olimpico în faţa Romei sau a fantasticului 1-0 pe Old Trafford, cu Manchester United.

Fostul căpitan la CFR Cluj a fost aproape de revenirea în România în 2016

În 2010 a devenit personajul negativ al unui alt meci de referinţă în Champions League, la Munchen, contra lui Bayern. Clujul a făcut un meci memorabil, conducând una dintre marile puteri din Europa, însă tocmai căpitanul Cadu şi-a îngropat echipa, reuşind contraperformanţa de a marca două goluri în propria poartă! Cadu a fost prezent şi la ultimul titlu câştigat de CFR în 2012, dar şi la celebrul meci cu rivala de oraş, Universitatea care a decis un titlu, deşi patronul Stelei, Gigi Becali, venise cu 1,7 milioane euro pentru a stimula formaţia studenţilor.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Ricardo Cadu are din 2012 şi cetăţenia română, dar a preferat să revină în patrie şi să continue să joace. A ales pe Merelinsense, un micuţ club din regiunea Braga, pe care vrea să îl ajute să realizeze marea performanţă de a promova în al doilea eşalon. Cu CFR Cluj Cadu a umplut o vitrină de trofee: 3 titluri, 3 Cupe şi 2 Supercupe. În 2016 a fost aproape de un come-back în prima noastră divizie, discutând cu fosta echipă, dar şi cu Dinamo, dar nu s-a concretizat nimic.

Tags: