News

Fostul comandant al armatei SUA din Europa: ”Ofensiva rușilor în Donbas ar putea dura până la sfârșitul anului”

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei SUA din Europa, nu crede că Rusia poate cuceri rapid estul Ucrainei. În opinia sa, ofensiva din Donbas ar putea dura tot anul.
19.04.2022 | 09:09
Fostul comandant al armatei SUA din Europa Ofensiva rusilor in Donbas ar putea dura pana la sfarsitul anului
Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei SUA din Europa nu crede că Rusia poate cuceri rapid zona Donbas. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Fostul comandat al armatei SUA din Europa, Ben Hodges, a făcut o analiză detaliată a situației frontului de luptă din Ucraina, acolo unde rușii se chinuie să cucerească zona de est a țării vecine.

Generalul Ben Hodges, fostul comandant al armatei SUA din Europa nu crede că Rusia poate cuceri rapid zona Donbas

După câteva zile mai liniștite, situația din Ucraina se reintensifică. Trupele lui Vladimir Putin au pornit ofensiva în Donbas și bombardamentele asupra marilor orașe, în încercarea Kremlinului de a obține cel puțin o victorie importantă.

ADVERTISEMENT

Luni seara, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat că Federația Rusă și-a început așteptatul asalt asupra regiunii Donbas. El a spus că ”bătălia pentru Donbas” este deja în desfășurare, iar luptele în regiune s-au intensificat.

Specialiștii din zona militară sunt de părere că Putin mai are mult de așteptat până să cucerească această parte de est a Ucrainei.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu acorda postului CBS News, generalul Ben Hodges confirmă faptul că rușii se vor concentra pe încercarea de a obține controlul asupra întregului Donbas.

Pe de altă parte, fostul comandant al armatei SUA din Europa spune că această acțiune ar putea dura până la sfârșitul anului: ”nu cred că rușii au capacitatea, mai ales dacă nu mobilizează rezervele, să intensifice lupta”.

ADVERTISEMENT

”Ceea ce am văzut în ultimele șapte săptămâni a fost, desigur, un efort prost gestionat de Rusia. Și-au supraestimat total capacitatea. Nu au fost pregătiți pentru lupta în care au intrat. Ucrainenii i-au învins la fiecare pas. Așa că, bineînțeles, Rusia s-a retras acum din majoritatea locurilor și se concentrează pe regiunea Donbas”, a spus generalul în rezervă.

Din aceste considerente, Hodges apreciază că rușii nu vor avea capacitatea de a desfășura alte operațiuni ofensive, dar luptele vor continua ”atâta timp cât vor avea rachete care ucid civili ucraineni nevinovați”.

ADVERTISEMENT

Rușii au început ofensiva în Donbas

La începutul acestei săptămâni, statul major al forțelor armate ucrainene a anunțat că ofensiva Rusiei în estul Ucrainei a început.

De cealaltă parte, luni, armata rusă a declarat că rachetele sale au lovit peste 20 de ținte militare în estul și centrul Ucrainei în ultima zi, inclusiv depozite de muniții, cartierul general de comandă și grupuri de trupe și vehicule.

Și imaginile din satelit au arătat convoaiele militare rusești și unitățile îndreptându-se spre Donbas pentru o ofensivă pe scară largă.

Recent, ministrul de externe al Ucrainei a avertizat lumea cu privire la o bătălie iminentă care va avea loc acolo și care ”vă va aminti de al Doilea Război Mondial”.

Donbas, o regiune întinsă și asediată, care acoperă o mare parte din estul Ucrainei, a reprezentat prima linie a conflictului țării cu Rusia din 2014.

ADVERTISEMENT
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu:...
Acuzații explozive » Adrian Porumboiu, tiradă de jigniri la adresa lui Ion Crăciunescu: „A mințit ca ordinarul ordinarilor! E idiot, nu orgolios!”
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Cristiano Ronaldo și-a aflat pedeapsa, după gesturile obscene din Arabia Saudită
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături...
Ce tehnică avea asistenta din Galați pentru a nu fi prinsă făcând cumpărături cu carduri furate din spital
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că...
Gestul unui american care trăiește în Marea Britanie, atunci când a aflat că vorbește cu români. Toată lumea a rămas fără reacție
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cele mai bune trei plaje din lume sunt toate în Europa
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare
Cum arată Modelul A, mașina zburătoare "scoasă din romanele SF" a companiei Alef Aeronautics
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față...
Procesul crimei din Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul lui Melis este față-n față cu băiatul care a supraviețuit atacului
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să...
Un lanț românesc de restaurante renunță la toți angajații străini. ”Trebuie învățați să se spele pe mâini, sunt un dezastru”
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut...
Toți românii trebuie să știe asta. Când vor intra pensiile recalculate. Anunțul făcut de Marcel Ciolacu
Al treilea Război Mondial. China MASEAZĂ TRUPE la granița cu Rusia!
Al treilea Război Mondial. China MASEAZĂ TRUPE la granița cu Rusia!
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Oana Roman, mesaj pentru familia lui Pepe, după înmormântarea Mioarei Roman. 'Fără voi..'
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
Lia Bugnar, dezvăluirea momentului despre un actor din Clanul: Sunt leşinată după el!
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care...
În ce condiții ar lansa Putin arsenalul nuclear rusesc? Dosare militare secrete care explică principiile utilizării armelor nucleare, scurse în presă
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este...
Țara unde se poate trăi decent cu puțin peste 2.000 de lei. Este una dintre cele mai căutate destinații turistice din lume