Fotbal intern

Fostul dinamovist Marcel Sabou suferă de o boală incurabilă! Mesaje emoționante ale foștilor colegi

06.09.2019 | 20:11
Fostul dinamovist Marcel Sabou sufera de o boala incurabila Mesaje emotionante ale fostilor colegi

Fostul fotbalist dinamovist Marcel Sabou suferă de o boală incurabilă, scleroză multiplă, și chiar dacă situația sa nu este critică, el nu poate să manance singur și nu poate vorbi. Fostul fundaș central a jucat pentru gruparea din Ștefan cel Mare timp de trei sezoane, între 1986 și 1989, iar pe prima scenă a fotbalului românesc a strâns 77 de meciuri și a marcat cinci goluri.

Fostul dinamovist Marcel Sabou suferă de o boală incurabilă

Informația că fostul dinamovist Marcel Sabou suferă de o boală incurabilă a fost făcută de fostul său coechipier George Viscreanu, alături de care în vara anului 1989 a fugit în Spania și a cerut azil politic. Într-o postare emoționantă făcută pe contul de Facebook, Viscreanu povestește situația tragică prin care trece Sabou, ajuns acum la 54 de ani.

Și fostul fotbalist al echipelor Steaua și Rapid, Marcel Pușcaș, a transmis un mesaj de încurajare pentru Marcel Sabou, deși acesta i-a provocat o accidentare extrem de urâtă în 1985. ”Este fotbalistul care mi-a rupt piciorul la nici 25 de ani. N-am mai fost fotbalist, dar am devenit mai înțelept. Îi doresc lui Sabou tăria de a învinge boala și de a deveni sănătos”, a scris Pușcaș pe rețelele de socializare.

Marcel Sabou în tricoul echipei Sporting Gijon

Scleroza multiplă este o boală incurabilă

Marcel Sabou și-a început cariera de fotbalist la Politehnica Timișoara, iar apoi a mers la Dinamo. După ce a fugit în Spania, el a evoluat la “satelitul” lui Real Madrid, Castilla, iar mai apoi la Tenerife, Racing Santander și Sporting Gijon. Finalul carierei l-a prins la Deportivo Chaves, în prima ligă din Portugalia. La 32 de ani s-a retras, după ce a jucat 59 de meciuri și a marcat de 10 ori pentru Deportivo Chaves.

Scleroza multiplă este o boală autoimună care afectează sistemul nervos. Această boală constă în faptul că celulele imunitare atacă propriul sistem nervos, cu urmări precum pierderea vederii, amorţeală și durere. Scleroza multiplă este o boală incurabilă însă poate fi tratată, în sensul că există medicamente care pot încetini dezvoltarea bolii şi pot ameliora simptomele precum durerea, incontinenţa urinară, oboseala şi slăbiciunea musculară.