News

Fostul director al INML vine cu o nouă ipoteză în cazul Caracal: “Sunt multe lucruri care nu se leagă”

05.08.2019 | 14:07
Fostul director al INML vine cu o noua ipoteza in cazul Caracal Sunt multe lucruri care nu se leaga

Cazul Caracal le dă serioase bătăi de cap chiar și celo mai mari specialiști, aceștia continuând să se întrebe dacă Gheorghe Dincă, fost mecanic auto de 66 de ani a acționat pe cont propriu, sau a avut parte de ajutor din partea unuia sau mai multor complici. Vladimir Beliș, fost director al Institutului Național de Medicină Legală, tinde să nu dea crezare teoriei potrivit căreia criminalul ar fi un lup singuratic.

Vladimir Beliș, despre Gheorghe Dincă: „Un psihopat folosit, o unealtă”

Într-un interviu acordat recent, expertul a declarat că Dincă nu putea acționa singur în momentul uciderii Alexandrei și Luizei, cele două tinere pe care anterior le sechestrase și violase, fiind mai degrabă doar un instrument în mâinile altor persoane, care încearcă astfel să scape basma curată.

Eu sunt sigur că e o încrengătură de asociaţi aici, nu cred că e un lup singuratic. Nu cred în această teorie. Nu cred pentru că nu văd de ce ar putea să facă răpire și apoi crimă. Putea să găsească altă metodă de a face un rău, nu neapărat uciderea. Este un obsedat sexual, dar sunt prea multe lucruri care nu se leagă. Plus reticenţa de a vorbi a familiei. Era un psihopat folosit, da, era o unealtă, aşa cred”, a declarat Vladimir Beliș la Antena 3.

Vladimir Beliș este convins că Ghoerghe Dincă nu a acționat singur. Sursa foto: antena3.ro
Vladimir Beliș este convins că Ghoerghe Dincă nu a acționat singur. Sursa foto: antena3.ro

„Faceți-l să vorbească”

Totodată, fostul șef al Institutului Național de Medicină Legală este convinsă că monstrul din Caracal nu face altceva decât să-i inducă în eroare pe anchetatori, plimbându-i pe tot felul de piste false. De aceea, specialistul îi îndeamnă pe oamenii legii să recurgă la orice metode pentru a-l determina pe criminal să recunoască absolut tot ce a făcut.

Domnilor poliţişti, faceţi-l să vorbească. Trebuie să vorbească, o să cedeze”, le-a transmis Vladimir Beliș anchetatorilor, înntr-un interviu acordat realizatorului emisiunii Sinteza Zilei, Mihai Gâdea.