News

Fostul director OMS, despre coronavirus: “Este înconjurat. Nu mai are unde să se ducă și va muri”

03.04.2020 | 11:51
Fostul director OMS despre coronavirus Este inconjurat Nu mai are unde sa se duca si va muri
ADVERTISEMENT

Distanțarea socială ucide coronavirusul în Marea Britanie! Cel puțin așa consideră fostul director al Organizației Mondiale a Sănătății.

Distanțarea socială ucide coronavirusul în Marea Britanie!

Acesta a explicat că dacă înainte riscul de infectare era de 2.6 oameni, acum acesta a scăzut până la 0.26 datorită măsurilor de distanțare.

ADVERTISEMENT

De altfel, păstrarea acestui procent cât mai jos reprezintă și cheia succesului în lupta cu coronavirusul. Profesorul Karol Sikora a explicat că măsurile luate de Executiv au fost unele foarte bune.

„Este înconjurat”

„Asta înseamnă că virusul este înconjurat. Nu mai are unde să se ducă și va muri. Sunt vești bune”, a transmis savantul, un nume celebru în domeniu.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, britanicii trebuie să se pregătească pentru “o lungă perioadă” de izolare din cauza noului coronavirus, a prevenit Michael Gove, mâna dreaptă a premierului Boris Johnson.

Vă reamintim că Guvernul a decretat luni izolarea generală a populaţiei pentru cel puţin trei săptămâni, în încercarea de a încetini propagarea epidemiei care a cauzat moartea a 1.019 persoane şi a infectat 17.089 de britanici.

ADVERTISEMENT

“Nu pot face predicţii precise, dar mă gândesc că toată lumea trebuie să se pregătească de o lungă perioadă în care aceste măsuri vor rămâne în vigoare”, a declarat Michael Gove, ministrul Mediului.

“Aş fi vrut să pot să prezic că totul va lua sfârşit, dar este crucial pentru moment să respectăm timp de mai multe săptămâni directivele stricte care au fost stabilite în materie de distanţare socială”, a adăugat el.

ADVERTISEMENT

Epidemologul Neil Ferguson de la Imperial College din Londra, care sfătuieşte Guvernul, a estimat că izolarea ar trebui să fie menţinută “probabil până la sfârşitul lunii mai, poate chiar la începutul lunii iunie. Mai este optimist”.

ADVERTISEMENT