ADVERTISEMENT
News

Fostul director Transelectrica, condamnat după ce și-a falsificat diploma. Ce pedeapsă a primit Marius Carașol

Autor: Flaviu Popa | 09.09.2020 | 16:10
Fostul director Transelectrica, condamnat după ce și-a falsificat diploma. Ce pedeapsă a primit Marius Carașol
Marius Carașol a fost revocat din funcția de președinte al Transelectrica. Sursa foto: antena3.ro

Fostul șef al Transelectrica a fost găsit vinovat pentru că și-a falsificat diploma de inginer pentru a putea ajunge la șefia companiei de stat.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Marius Carașol a scăpat de închisoare și a fost condamnat la 2 ani și 8 luni de închisoare cu suspendare pentru înșelăciune și uz de fals.

Curtea de Apel București a respins, astfel, apelurile făcute de procurori și Transelectrica și a menținut sentința dată în februarie 2020 de Judecătoria Sectorului 1.

ADVERTISEMENT

Fostul director Transelectrica, condamnat la închisoare cu suspendare

Conform Adevărul, Marius Carașol va fi obligat să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către Serviciul de Probațiune și să presteze muncă în folosul comunității în cadrul Primăriei Comunei Clinceni pentru 120 de zile.

Bărbatul a fost trimis în judecată în decembrie 2019, pentru uz de fals și înșelăciune, pentru că și-a falsificat diploma depusă la angajare la companiile Electro Proexim și Transelectrica.

ADVERTISEMENT

Procurorii îl acuză pe Marius Carașol că a utilizat acte false prin care susținea că este inginer diplomat, absolvent al Universității Politehnica București în 2005. Diploma s-a dovedit a fi falsă, conform sursei citate.

Carașol ar fi fost student la această universitatea timp de 2 ani, însă nu a absolvit niciodată. Bărbatul a fost revocat în septembrie 2019 din funcția de președinte al Transelectrica și din poziția de membru al directoratului companiei.

ADVERTISEMENT

Carașol și-a recunoscut fapta și a povestit cum a ajuns să își cumpere o diplomă falsă. Potrivit mărturiei, în 1998 fostul director al Transelectrica s-a înscris la cursurile serale ale Facultății de Electrotehnica din cadrul Universității Politehnica din București.

În 2001 s-a întâlnit cu Gabriel Tutaru, cel care s-a oferit să-l ajute să-și ia mai multe examene, contra cost. Așadar, în 2003 a apelat la Tutaru pentru a-l ajuta să promoveze două examene restante, contra unei sume de bani.

ADVERTISEMENT

Între timp, relația dintre cei doi indivizi a devenit apropiată și totul a culminat cu o diplomă falsă de absolvire a facultății, cumpărată de Carașol.

„În luna februarie a anului 2006, m-a chemat la Rectoratul Universitășii Politehnica, mă aștepta pe hol, unde mi-a înmânat adeverința ce atestă faptul că am absolvit cursurile Facultății de Electrotehnică (act ce l-am depus anterior la dosarul prezentei cauze, în ziua în care mi-a fost adusă la cunoștință calitatea de suspect)”, a explicat Carașol.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!