Fostul guvernator al Istanbulului, arestat în legătură cu tentativa de lovitură de stat

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
05/08/2016, 14:37
Fostul guvernator al Istanbulului, arestat în legătură cu tentativa de lovitură de stat

Fostul guvernator al Istanbulului, Huseyin Avni Mutlu, a fost arestat vineri împreună alţi 11 suspecţi din cauza unor presupuse legături cu tentativa de puci eşuată de luna trecută din Turcia, informează CNN Turk.

Mutlu, şapte guvernatori, un viceguvernator şi trei şefi de districte au fost arestaţi vineri pentru apartenţă la organizaţia lui Fethullah Gulen, un cleric autoexilat în SUA pe care Ankara îl consideră responsabil pentru tentativa de puci din 15 iulie, soldată cu moartea a 237 de persoane.

Mutlu, după ce a fost patru ani guvernator al Istanbulului, între 2010 şi 2014, a lucrat în cadrul Ministerului de Interne turc. El a fost suspendat din funcţie după tentativa de puci şi reţinut pe 26 iulie în cadrul investigaţiilor privind puciştii.

În timpul interogatoriului, Mutlu a dezminţit că are legături cu organizaţia lui Gulen, potrivit agenţiei turce de presă Anadolu. ”În noaptea când a avut loc tentativa de lovitură de stat, eu am condamnat acţiunea pe Twitter şi am spus desigur că ei trebuie să plătească în faţa legii”, ar fi declarat Mutlu, potrivit Anadolu, precizând că fostul guvernator a mărturisit că a vorbit o dată la telefon cu Gulen, dar că nu s-a întâlnit niciodată cu el.

Din locuinţa lui Mutlu au fost confiscate două cărţi scrise de Gulen şi în agenda sa telefonică a fost găsit numărul fostului comandant al Forţei aeriene Akin Ozturk, care a fost arestat şi demis din funcţie în legătură cu Gulen.

Ştirea MOMENTULUI

Scandal după Hajduk – FCSB! Acuze la adresa unui jucător: “Şi-a urmărit interesele meschine”

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×