Sporturi

Antrenorul Florentin Pera și 4 jucătoare au prelungit cu SCM Râmnicu Vâlcea / Horia Tecău, start lansat în 2021

SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat că antrenorul Florin Pera, dar și alte patru jucătoare din lot și-au prelungit contractele cu echipa de handbal.
05.02.2021 | 16:14
Antrenorul Florentin Pera si 4 jucatoare au prelungit cu SCM Ramnicu Valcea  Horia Tecau start lansat in 2021
Florentin Pera va rămâne în continuare pe banca echipei SCM Râmnicu Vâlcea. Sursa foto: sportpictures.eu.
ADVERTISEMENT

FANATIK îți prezintă în fiecare zi un LIVE BLOG cu știrile sportive de ultimă oră, informații noi din sportul românesc și cel mondial. Rezultate din fotbal, tenis, baschet, handbal sau din orice altă competiție sportivă le puteți afla accesând LIVE BLOG-ul cu informații de ultimă oră.

Val de prelungiri de contracte la SCM Râmnicu Vâlcea

UPDATE, 5 februarie, ora 16:16 / Echipa de handbal feminin SCM Râmnicu Vâlcea a anunțat pe pagina de Facebook prelungirea contractului cu antrenorul Florentin Pera și faptul că patru jucătoare și-au dat acordul să continue.

ADVERTISEMENT

Florentin Pera a semnat o nouă înțelegere pe un an, iar jucătoarea Asma Elghaoui și-a dat acordul pentru prelungirea contractului cu doi. Alte trei jucătoare, Jelena Trifunovic, Mireya Gonzalez Alvarez și Kristina Liscevic, vor mai rămâne și ele încă un an la Vâlcea.

”Ne bucurăm că am reușit prelungirea contractului cu antrenorul Florentin Pera, dar și cu alte patru jucătoare. Urmează să finalizăm discuțiile și cu celelalte sportive. Noi suntem adepții continuității și ne-am fi dorit ca toate fetele să rămână la Râmnicu Vâlcea.

ADVERTISEMENT

Din pacate, nu s-a putut acest lucru, iar o parte din ele vor pleca din vară, anume Marta Batinovic, Marta Lopez, Alicia Fernandez și Maren Aardahl. Bineînțeles, în locul lor vor veni alte jucătoare care sperăm să se integreze rapid în echipă. În curând vom anunța și noile transferuri efectuate”, a declarat Florin Verigeanu, președintele SCM Râmnicu Vâlcea.


Tecău a început anul cu o victorie

UPDATE, 5 februarie, ora 12:00 / Horia Tecău a început anul 2021 cu o victorie în proba de dublu de la Murray River Open, acolo unde face perechea cu brazilianul Marcelo Melo.

ADVERTISEMENT

Cei doi, favoriți 4, au învins în optimi, scor 7-6 (6), 6-2, după o oră și 13 minute, cuplul american Nicholas Monroe/Frances Tiafoe. În sferturi, Tecău și Melo vor întâlni perechea Ariel Behar/Gonzalo Escobar (Uruguay/Ecuador)


Begu, oprită la Gippsland Trophy de Osaka

UPDATE, 5 februarie, ora 11:09 / Irina Begu, locul 79 WTA, a fost învinsă, scor 5-7, 1-6, după o oră și 16 minute, de japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie număul 2, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy.

ADVERTISEMENT

Pentru performanța reușită, românca va primi un premiu de 8.770 de dolari şi 100 de puncte WTA.


Buzărnescu, în semifinalele dublu fără joc

UPDATE, 5 februarie, ora 10:44 / Simona Halep a acuzat dureri în meciul de simplu cu Ekaterina Alexandrova și s-a retras din proba de dublu de la Gippsland Trophy, acolo unde făcea pereche cu australianca Daria Gavrilova.

După decizia lui Halep, cuplul Mihaela Buzărnescu/Alize Cornet (România/Franța) a acces în semifinale, acolo unde va întâlni perechea cehă Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, cap de serie numărul unu.


Niculescu și Țig ratează semifinalele de dublu de la Gippsland Trophy

UPDATE, 5 februarie, ora 09:54 / Perechea Monica Niculescu/Patricia Țig a ratat calificarea în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului Gippsland Trophy.

Româncele au fost învinse în sferturile de finală, scor 6-2, 2-6, 8-10, după o oră și 20 de minute, de cuplul rus Anna Blinkova/Veronika Kudermetova, cap de serie numărul 8.


Cîrstea e în sferturi la Grampians Trophy

UPDATE, 5 februarie, ora 08:03 / Sorana Cîrstea, locul 72 WTA, a învins-o, scor 7-5, 6-2, pe jucătoarea elveţiană Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 2 (principala favorită după retragerea Biancăi Andreescu), în optimile de finală ale Grampians Trophy.

Cîrstea s-a impus după un meci care a durat o oră şi 22 de minute și va juca în sferturi cu americanca Ann Li, locul 99 WTA, care a trecut, scor 7-5, 6-3, de rusoaica Veronica Kudermetova, locul 36 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată cu un premiu de 8.770 de dolari şi cu 100 puncte WTA.


Potaissa Turda, victorie cu Steaua în Liga Zimbrilor

UPDATE, 4 februarie, ora 21:22 / Formația de pe a doua poziție din clasamentul Ligii Zimbrilor, Potaissa Turda, a câștigat contra Stelei în etapa a 17-a. Ardelenii s-au impus cu 28-26 și sunt la opt puncte în spatele liderului Dinamo. „Dulăii” lui Constantin Ștefan au câștigat și ei, 28-23 cu CSM Focșani. Clasamentul se prezintă astfel:

  1. Dinamo – 48 puncte
  2. Potaissa Turda – 40 puncte
  3. Dobrogea Sud – 39 puncte
  4. CSM București – 33 puncte
  5. Minaur Baia Mare – 31 puncte

Răzvan Lucescu, înfrângere dramatică pe teren propriu în minutul 90+7

UPDATE, 4 februarie, ora 15:13 / Al Hilal, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a pierdut pentru a doua oară la rând pe teren propriu. De data aceasta în etapa a 17-a din campionatul Arabiei Saudite, în fața lui Abha, scor 2-3.

Oaspeții au deschis scorul în minutul 11 prin Sharahili, însă Al Hilal a trecut în avantaj prin golurile marcate de Al Shehri (13) și Carillo (67). În continuare, echipa lui Răzvan Lucescu a înscris prin Gomis (74), dar golul a fost anulat după intervenția VAR, Abha reușind imediat egalarea prin Jean-Tahrat (75). În prelungirile meciului, în minutul 90+7, echipa vizitatoare aînscris din nou prin Bguir șimeciul s-a terminat cu scorul de 2-3.

În urma acestei înfrângeri, AL Hilal a coborât pe locul 2  în clasament, având două puncte în minus față de liderul Al Shabab.


Moussa Dembele a fost testat pozitiv cu coronavirus

UPDATE, 4 februarie, ora 15:13 / Clubul Atletico Madrid a anunţat pe site-ul oficial că fotbalistul francez Moussa Dembele a fost testat pozitiv cu coronavirus și a intrat în izolare la domiciliu.

În urmă cu o zi, Atletico Madrid anunţa un alt caz de Covid-19la echipă: portughezul Joao Felix. Hermoso şi Carrasco sunt şi ei infectaţi cu noul coronavirus, iar în trecut au mai fost pozitivi Luis Suarez, Gimenez, Torreira, Costa, Grbic, Vrsaljko şi Correa.


Ianis Hagi a marcat golul victoriei în meciul Rangers – St. Johnstone

UPDATE, 3 februarie, ora 22:50 / Ianis Hagi a fost titular în partida Glasgow Rangers – St. Johnstone, din etapa a 27-a a primei ligi scoțiene, și a reușit să deschidă scorul în minutul 52, cu un șut superb din marginea careului.

El a evoluat până în minutul 81, când a fost înlocuit de Kamara. Golul marcat de Ianis a fost unicul al partidei, iar în urma acestei victorii Rangers s-a distanțat la 17 puncte în clasament față de Celtic, care are, totuși, două meciuri în minus.


Mihaela Buzărnescu, lucky loser la Australian Open!

UPDATE, 3 februarie, ora 19:50 / Mihaela Buzărnescu va fi parte din tabloul principal al turneului de mare șlem, Australian Open. Sportiva româncă a prins un loc acolo, din postura de „lucky loser”. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a jurnalistului Daniel Radu. Buzărnescu fusese învinsă în ultima etapă al calificărilor de Whitney Osuigwe, din SUA, în trei tururi. Ea se va alătura celorlalte cinci reprezentante ale României de la Australian Open, competiția la simplu: Simona Halep, Patricia Țig, Irina Begu, Ana Bogdan și Sorana Cîrstea.


Gabi Matei s-a transferat în liga a doua poloneză

UPDATE, 3 februarie, ora 18:17 / După doar 6 luni petrecute în tricoul lui FC Argeș, fundașul dreapta Gabi Matei s-a transferat la Gornik Leczna, echipă de ligă secundă din Polonia. Fundașul român a mai evoluat tot pentru aceeași formație în 2017.


Cu Săpunaru eliminat, Kayserispor a făcut doar egal cu Alanyaspor

UPDATE, 3 februarie, ora 16:56 / S-au partidele din etapa a 23-a a campionatului Turciei în care au fost implicați români. Kayserispor a terminat la egalitate pe teren propriu, 1-1, cu Alanyaspor, în timp ce Gaziantep a pierdut cu 0-2 pe terenul lui Karagumruk.

Echipa antrenată de Dan Petrescu, Kayserispor, a deschis scorul în partida de pe teren propriu cu Alanyaspor. Golul a fost marcat de croatul Anton Maglica (55), jucător adus de tehnicianul român în urmă cu două săptămâni. Fundașul Cristian Săpunaru a fost căpitan la Kayserispor, în timp ce Silviu Lung și Denis Alibec au absentat din cauza accidentărilor.

Din păcate pentru echipa antrenată de Dan Petrescu, compatriotul său Cristi Săpunaru a văzut două cartonașe galbene în decurs de numai 8 minute (70 și 78) și a fost eliminat, iar oaspeții au egalat imediat prin Tzavellas (79).

Într-un alt meci din această rundă, Gaziantep, cu Alexandru Maxim și Alin Toșca integraliști, a pierdut în deplasare, scor 0-2, partida cu Fatih Karagumruk.


Joao Felix, testat pozitiv cu Covid-19

UPDATE, 3 februarie, ora 12:25 / Clubul Atletico Madid a anunțat pe site-ul oficial că fotbalistul portughez Joao Felix a fost testat pozitiv cu coronavirus și a fost plasat în izolare la domiciliu.

Jucătorul în vârstă de 21 de ani nu va evolua în meciul pe care Atletico îl va disputa, luni, 8 februarie, pe teren propriu, cu Celta Vigo, în etapa a 22-a din La Liga. Hermoso şi Carrasco sunt şi ei infectaţi cu noul coronavirus, iar în trecut au mai fost pozitivi Luis Suarez, Gimenez, Torreira, Costa, Grbic, Vrsaljko şi Correa.


Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală la Gippsland Trophy și în proba de dublu

UPDATE, 3 februarie, ora 11:04 / Simona Halep și Daria Gavrilova au obținut o victorie surprinzătoare în proba de dublu la Gippsland Trophy 2021. Cele două le-au învins pe favoritele trei ale competiției, Gabriela Dabrowski și Bethanie Mattek Sands, în turul 2, scor 7-6 (4), 2-6, 10-2.

Halep și Gavrilova le vor înfrunta pe Mihaela Buzărnescu și Alize Cornet pentru calificarea în semifinalele probei. Și acestea din urmă au reușit o victorie spectacuoloasă în turul 3. Au trecut de perechea Carter / Stefani, favoritele șase ale turneului WTA 500 de la Melbourne.

Se anunță o nouă zi încărcată pentru Simona Halep la Gippsland Trophy. Va juca și joi tot două partide. În proba de simplu o înfruntă pe Ekaterina Alexandrova, tot pentru un loc în semifinale.


Begu o învinge pe Konta după un meci maraton

UPDATE, 3 februarie, ora 08:09 / Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat în sferturile de finală ale turneului Gippsland Trophy, după ce a învins-o, scor 4-6, 7-6 (10), 7-6 (4), pe britanica Johanna Konta, locul 14 WTA şi cap de serie numărul 5.

Românca a avut nevoie de trei ore și 32 de minute și nouă mingi de meci pentru a se impune, dar a şi salvat două. Ea va evolua în sferturi cu japoneza Naomi Osaka, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2. Calificarea în această fază este recompensată cu un premiu de 8.770 de dolari şi cu 100 de puncte WTA.

Sorana Cîrstea, locul 72 WTA, a învins-o, scor 6-1, 6-1, pe georgiana Oksana Kalashnikova, fără clasament WTA de simplu, intrată pe tabloul principal din postura de rezervă, calificându-se în optimile de finală ale turneului Grampians Trophy de la Melbourne.

Cîrstea s-a impus după un meci de 48 de minute. Ea va evolua, în manşa a doua, cu elveţianca Belinda Bencic, locul 12 WTA şi cap de serie numărul 2 (principala favorită după retragerea Biancăi Andreescu). Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 5.500 de dolari şi cu 55 de puncte WTA.


Leverkusen, eliminare rușinoasă din Cupa Germaniei

UPDATE, 3 februarie, ora 00:19 / Leverkusen a fost eliminată surpinzător de Essen din Cupa Germaniei, scor final 2-1. Rezultatele zilei în DFB Pokal sunt următoarele:

  • Dortmund – Paderborn 3-2 (după prelungiri)
  • Werder – Furth 2-0
  • Holstein Keil – Darmstadt 1-1 (7-6) (după penalty-uri)
  • Essen – Leverkusen 2-1

Marius Șumudică, egalat în prelungiri de Kasimapsa

UPDATE, 2 februarie, ora 19:58 / Marius Șumudică a avut parte de un nou meci dramatic în Superliga Turciei. Într-o partidă contând pentu etapa a 23-a, Rizespor, echipa antrenată de român, a terminat la egalitate 1-1 pe teren propriu cu Kasimpasa, după ce a fost egalată în minutul 90+2. Golul formației antrenată de Șumudică a fost marcat de D. Erdogan în minutul 85.

În urma acestui rezultat, Rizespor ocupă locul 12 în clasament, cu 26 d epuncte, cu 6 mai multe decât Erzurumspor, prima echipă aflată sub linia retrogradării.


Mihai Teja, prezentat oficial la Gaz Metan Mediaș

UPDATE, 2 februarie, ora 16:20 / Concediat de FC Voluntari chiar înainte de finalul anului 2020, Mihai Teja și-a găsit imediat o nouă echipă. El revine la Mediaș, pentru a o prelua din nou pe Gaz Metan. Ardelenii au rămas fără Jorge Costa și au, acum, un nou antrenor.

„Mihai Teja s-a întors la Mediaș. În urmă cu puține momente acesta a semnat cu Gaz Metan Mediaș un contract valabil pentru un an și jumătate”, a anunțat contul oficial de Facebook al echipei clasate pe locul 9 în Liga 1.

#GazMetan #LupiiNegri #TeamMedias #MihaiTeja

➡️ Mihai Teja s-a întors la Mediaș. În urmă cu puține momente acesta a…

Publicată de Gaz Metan Mediaș pe Marţi, 2 februarie 2021


Președintele lui Real Madrid are Covid-19

UPDATE, 2 februarie, ora 14:28 / Clubul Real Madrid a anunțat pe site-ul oficial că președintele Florentino Perez a fost testat pozitiv la coronavirus.

Șeful ”galacticilor” nu a re niciun simptom și a intrat în izolare.


Rapid, primul semieșec al anului

UPDATE, 2 februarie, ora 14:24 / Echipa Rapid București a terminat la egalitate, scor 2-2, cu formația Corona Brașov din Liga 3, într-un meci amical disputat pe stadionul Coresi.

Golurile giușeltenilor au fost marcate de Alexandru Ioniță I și Octavian Ursu. În repriza a doua, la brașoveni a evoluat și fostul atacant al Rapidului, Mugurel Buga. Pentru lui Nicolae Grigore este primul semieșec al anului, după ce în primele patru amicale din 2021 a obținut tot atâtea victorii.


U Cluj l-a transferat pe Derick Obgu

UPDATE, 2 februarie, ora 13:45 / Universitatea Cluj a oficializat transferul lui Derick Ogbu, un atacant care a jucat în trecut și pentru rivala locală, CFR. De origine nigeriană și belgiană, Ogbu are 30 de ani și a jucat pentru CFR în sezonul 2013-2014, când a reușit 6 goluri în 27 de partide. Derick Ogbu a plecat de la CFR în China, în 2014, pentru un milion de euro, însă este liber de contract din iulie 2019.

„FC Universitatea Cluj se întăreşte în compartimentul ofensiv odată cu transferul lui Derick Ogbu, un vârf de atac cu vastă experienţă. Bun venit, Derick. Îţi dorim cât mai multe realizări şi goluri în tricoul lui U”, au anunțat „Șepcile Roșii” pe site-ul oficial.


S-a stabilit programul etapei a 23-a din Liga 1

UPDATE, 2 februarie, ora 12:17 / LPF a stabilit programul etapei a 23-a din Liga 1, care se va desfășura în perioada 12-15 februarie.

  • Vineri, 12 februarie
  • Ora 20:00  FC Argeș – FC Viitorul
  • Sâmbătă, 13 februarie
  • Ora 14:30 Chindia Târgoviște – UTA Arad
  • Ora 21:00 Dinamo – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
  • Duminică, 14 februarie
  • Ora 12:15 Poli Iași – Astra Giurgiu
  • Ora 14:30 Academica Clinceni – Universitatea Craiova
  • Ora 19:45 FC Hermannstadt – FCSB
  • Luni, 15 februarie
  • Ora 17:30 FC Botoșani – Gaz Metan Mediaș
  • Ora 20:30 CFR Cluj – FC Voluntari

LPF mai anunţă că partida amânată dintre FC Argeş şi Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, contând pentru etapa a 21-a, se va disputa marţi, 16 februarie, cu începere de la ora 19:00.


Buzărnescu, victorie la dublu la Gippsland Trophy

UPDATE, 2 februarie, ora 11:40 / Jucătoarea Mihalea Buzărnescu s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu de la Gippsland Trophy, acolo unde face pereche cu franțuzoaica Alize Cornet.

Cele două au învins în optimi, scor 6-3, 6-1, după 55 de minute, cuplul Hayley Carter/Luisa Stefani (SUA/Brazilia), cap de serie numărul 6. În sferturi, Buzărnescu și Cornet pot întâlni perechea Simona Halep/Daria Gavrilova (România/Australia), dacă acestea vor trece în optimi de cuplul Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands (Canada/SUA), cap de serie numărul 3.


Ana Bogdan, învinsă de Ashleigh Barty

UPDATE, 2 februarie, ora 11:09 / Ana Bogdan, locul 93 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 6-3, 6-3, de australianca Ashleigh Barty, iderul ierarhiei mondiale, în turul al doilea al turneului Yarra Valley Classic de la Melbourne.

Barty s-a impus după un meci care a durat o oră şi 11 minute. Ana Bogdan va primi un premiu de 4.250 de dolari şi 30 de puncte WTA, pentru accederea în turul al doilea al competiţiei.


Halep e în optimi la dublu, la Gippsland Trophy

UPDATE, 2 februarie, ora 08:49 / După ce a debutat cu dreptul în proba de simplu de la Gippsland Trophy, Simona Halep a obținut o victorie și în proba de dublu, acolo unde face pereche cu australianca Daria Gavrilova.

Cele două au învins, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după 54 de minute, cuplul Belinda Bencic/Barbora Strycova (Elveția/Cehia) și vor juca în optimile de finală cu perechea Gabriela Dabrowski/Bethanie Mattek-Sands (Canada/SUA), cap de serie numărul 3.


Irina Begu, în turul doi la Gippsland Trophy

UPDATE, 2 februarie, ora 08:11 / Jucătoarea de tenis Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat în optimi de finală la Gippsland Trophy, după ce a învins-o, în turul doi, cu scorul de 5-7, 6-4, 6-4, după două ore și 35 de minute, pe Aliaksandra Sasnovic din Belarus, locul 90 WTA.

Pentru această victorie, românca va încasa 5.500 de dolari și 55 de puncte WTA. În optimi, Begu o va întâlni pe britanica Johanna Konta, cap de serie numărul 5 și locul 14 WTA.

În proba de dublu, perechea Monica Niculescu/Patricia Țig  s-a calificat în sferturile de finală, după ce a trecut, în optimi, scor 6-3, 6-3, de cuplul Andreja Klepac/Elise Mertens (Slovenia/Belgia), cap de serie numărul 4.


Fanii ar putea reveni pe stadioanele din Spania

UPDATE, 1 februarie, ora 21:52 / Președintele Ligii Spaniole de Fotbal, Javier Tebas, a declarat că fanii ar putea reveni în curând pe stadioane: “Depinde de ceea ce va întâmpla în următoarele două-trei săptămâni. Dacă vaccinările cresc în februarie, iar numărul infectărilor scade, este posibil ca în aprilie sau mai să putem fi pe stadioane”. Meciurile din La Liga se desfășoară cu porțile închise de aproape un an din cauza pandemiei de coronavirus.


Harry Kane, revenire nesperată la Tottenham

UPDATE, 1 februarie, ora 17:23 / Harry Kane poate să revină la Tottenham mai rapid decât se aștepta inițial, antrenorul Jose Mourinho declarând că există această posibilitate: “Harry Kane are experiență cu accidentările în zona gleznei. El se așteaptă să revină în 2 săptămâni. Nu vreau să fiu foarte optimist, dar cred că așa va fi.”


Mitchel Bergkamp și Maurizio Pochettino au semnat cu Watford

UPDATE, 1 februarie, ora 16:12 / Mitchel Bergkamp (22 ani) și Maurizio Pochettino (19) ani, au semnat astăzi cu Watford, clubul bazându-se pe serviciile lor pentru a reveni din sezonul viitor în Premier League. Ambii fotbaliști provin din părinți cu tradiție în fotbal, Mitchel este fiul lui Dennis Bergkamp, fosta legendă a lui Arsenal, iar Maurizio este cel al antrenorului de la PSG, Mauricio Pochettino.


Andrei Cristea, antrenor la Poli Iași

UPDATE, 31 ianuarie, ora 18:08 / Clubul Poli Iași a anunțat pe site-ul oficial numirea în funcția de antrenor principal a atacantului Andrei Cristea, după demiterea lui Daniel Pancu.

Andrei Cristea este unul dintre cei mai experimentați jucători în activitate din Liga 1. Cu peste 400 de jocuri oficiale și 114 goluri marcate, atacantul în vârstă de 36 de ani își va face debutul pe banca tehnică a lui Poli Iași în meciul cu U Craiova, formație pentru care a jucat în 2019 și de care s-a despărțit nu în cele mai bune condiții.

”Este firesc pentru Andrei Cristea să treacă la următorul nivel și cred că acum este momentul potrivit. Cunoaște lotul, cunoaște specificul clubului și al orașului. Mai mult decât atât, se bucură de susținerea și încrederea noastră.

Cred că are tot ce îi trebuie pentru a obține și rezultate frumoase ca antrenor. Noi îi dorim mult succes și să debuteze cu o victorie în primul joc în noua sa calitate, antrenor la Poli Iași!”, a declarat președintele Ciprian Paraschiv.


PSG, prima înfrângere cu Mauricio Pochettino

UPDATE, 31 ianuarie, ora 18:03 / Formația Paris Saint-Germain a suferit prima înfrângere sub comanda antrenorului argentinian Mauricio Pochettino, fiind învinsă, în deplasare, scor 2-3, de Lorient, în etapa a 22-a din Ligue 1.

Parizienii au fost conduși cu 1-0 după golul lui Abergel (36), dar au revenit la conducere după dubla lui Neymar din penalty (45, 57). Gazdele au întors rezultatul pe final prin reușitele lui Wissa (80) și Moffi (90+2). PSG se află pe locul secund în clasament, cu 45 de puncte, la o lungime în spatele liderului Olympique Lyon.


Dinamo, succes în finala Cupei României la volei masculin

UPDATE, 31 ianuarie, ora 16:48 / Echipa de volei masculin Dinamo Bucureşti a câştigat Cupa României, după finala disputată la Cluj-Napoca cu formaţia SCM Craiova, scor 3-1.

Scorul pe seturi a fost 18-25, 25-23, 28-26, 25-23. În semifinale, campioana şi deţinătoarea trofeului, Arcada Galaţi, a fost eliminată de Dinamo Bucureşti, cu 3-0, iar SCM Craiova a învins Unirea Dej cu acelaşi scor.


Un hocheist român participant la JO din 1980 a murit la 60 de ani

UPDATE, 31 ianuarie, ora 15:20 / Fostul hocheist Mihail Popescu, participant la Jocurile Olimpice de la Lake Placid, din 1980, a decedat la vârsta de 60 de ani.

”Federaţia Română de Hochei pe Gheaţă regretă profund trecerea în nefiinţă a lui Mihail Popescu. Goe, aşa cum îl ştiu iubitorii de hochei pe gheaţă, a fost component al echipei CSA Steaua Bucureşti şi al loturilor naţionale de juniori şi de seniori ale României.

Goe a contribuit alături de coechipierii săi de la Steaua la câştigarea a numeroase Campionate Naţionale şi Cupe ale României. Alături de colegii de la echipa naţională de seniori a participat la Campionate Mondiale, dar şi la Olimpiada din 1980, de la Lake Placid, SUA, ultima Olimpiadă la care România a fost prezentă la hochei pe gheaţă”, a anunțat FRHG.


Suporter al lui Corinthians, mort după finala Copei Libertadores

UPDATE, 31 ianuarie, ora 15:18 / O persoană a decedat la Sao Paulo, sâmbătă seara, în urma confruntărilor dintre suporterii echipelor Palmeiras şi Corinthians, înaintea finalei Copei Libertadores.

Doi susţinători ai echipei Corinthians au fost grav răniţi prin împuşcare în timpul violenţelor care au avut loc într-o cartier din sudul oraşului. Unul dintre ei a murit la sosirea la spital. Potrivit presei braziliene, poliţia a reţinut aproximativ douăzeci de persoane şi a confiscat în total 26 de bare de fier, unsprezece bâte de baseball şi trei dispozitive explozive.


Rezultalele româncelor la turneele de tenis din Australia

UPDATE, 31 ianuarie, ora 15:08 / Irina Begu, locul 79 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 500 Gippsland Trophy, după ce a trecut de chinezoaica Saisai Zheng, locul 42 WTA şi cap de serie numărul 11, scor 3-6, 7-5, 6-4, după un meci de două ore şi 45 de minute.

Românca va evolua, în manşa a doua, cu Aliaksandra Sasnovich din Belarus, locul 90 WTA. Prin calificarea în turul al doilea, Begu şi-a asigurat un premiu de 4.250 de dolari şi 30 de puncte WTA.

În schimb, Patricia Ţig, locul 56 WTA, şi Mihaela Buzărnescu, locul 137 WTA, au fost eliminate în primul tur la Gippsland Trophy. Țig a fost învinsă de unguroaica Timea Babos, locul 115 WTA, scor 6-7 (5), 3-6, după un meci de 120 de minute, iar Buzărnescu a fost întrecută de de rusoaica Daria Kasatkina, locul 71 WTA, scor 1-6, 1-6, după un meci care a durat puțin peste o oră.

În proba de dublu, Mihaela Buzărnescu şi franţuzoaica Alize Cornet s-au calificat în optimile de finală, după ce au învins, în primul tur, cu scorul de 6-4, 2-6, 10-2, echipa formată din japoneza Nakoto Ninomiya şi Reanata Voracova din Cehia. În optimi, Buzărnescu şi Cornet vor da piept cu perechea Hayley Carter/Luisa Stefani (SUA/Brazilia).

Jucătoarea Ana Bogdan, locul 93 WTA, s-a calificat în turul al doilea al turneului de categorie WTA 500 Yarra Valley Classic. Ea a învins-o, cu scorul de 6-2, 6-2, pe jucătoarea rusă Kamilla Rahimova, locul 156 WTA, după un meci de 80 de minute. În faza următoare, românca va evolua cu liderul WTA, australianca Ashleigh Barty.

ADVERTISEMENT