Premier League

Fostul internaţional englez Ian Wright, victimă a rasismului. „Dacă iau virusul, tuşesc pe faţa ta!”

13.05.2020 | 11:06
Fostul international englez Ian Wright victima a rasismului Daca iau virusul tusesc pe fata ta
ADVERTISEMENT

Fostul internaţional englez Ian Wright a postat recent pe contul său de socializare mesajele inimaginabile primite în ultima vreme de la un anume Patrick O Brien. Sunt mesaje cu un caracter rasist greu de închipuit.

Ian Wright este foarte afectat

Ian Wright, ajuns acum la 56 de ani, spune că este serios afectat de această atitudine, mai ales că nu are habar cine este individul, nu şi-a intersectat paşii niciodată cu el în viaţa lui.

ADVERTISEMENT

„Arăți ca de 65 de ani. Dacă o să iau coronavirus, o să tușesc pe fața ta și-o să fie ca o sentință la moarte pentru tine. Dacă te văd, te trimit pe patul de moarte”.

Individul este fan al brazilianului Ronaldo

 „Îți urăsc și mama. Îți urăsc tatăl, îți urăsc toți frații și surorile. Urăsc toată familia ta, negrule care culegi bumbac”.

ADVERTISEMENT

„Ronaldo va fi întotdeauna mai bun decât tine, doar știi asta. Și-a încheiat cariera devreme, cu o accidentare. Dar va fi întotdeauna mai bun decât tine, negrule!”

Ian Wright e de părere că rasismul nu va dispărea din fotbal

Fostul vârf englez, acum analist TV, a acuzat întotdeauna rasismul din fotbal. „Nu cred că asta va dispărea vreodată, mai ales odată cu apariția rețelelor de socializare. Educația este esențială, doar atât putem să facem.

ADVERTISEMENT

Trebuie, de asemenea, să existe pedepse adecvate, pentru ca oamenii să înțeleagă că așa ceva nu este acceptabil”, spune Ian Wright.

Poliţia s-a oferit să ancheteze cazul

Poliţia metropolitană s-a oferit să investigheze cazul, dacă Ian Wright va dori acest lucru. Astfel de abuzuri rasiste sunt frecvent întâlnite în Marea Britanie, unde există o numeroasă populaţie de culoare.

ADVERTISEMENT

Postarea lui Ian Wright a avut ecou imediat. El a primit numeroase mesaje de susţinere din partea celor care au văzut cele relatate de către fostul internaţional. Nu mai puţin de 52.000 de aprecieri a avut Ian Wright şi 12.000 de urmăritori au distribuit mai departe postarea. Mulţi cer să se afle cine este individul şi să fie pedepsit pentru comportamentul său.

ADVERTISEMENT