Fotbal international

Paul Scholes, sancționat pentru că a jucat la pariuri! Ce pedeapsă a primit fostul internațional englez

19.06.2019 | 17:52
Paul Scholes sanctionat pentru ca a jucat la pariuri Ce pedeapsa a primit fostul international englez

Fostul internațional englez Paul Scholes, unul dintre numele de legendă ale lui Manchester United din perioada anilor 80-90, așa numita kinder-garden a lui Sir Alex Ferguson, alături de David Beckham, frații Neville, Nicky Butt și Ryan Giggs, a fost sancționat cu plata unei amenzi în valoare de 9000 de euro pentru faptul că a fost descoperit că a pariat pe meciuri de fotbal.

Fostul internațional englez Paul Scholes amendat pentru că a jucat la pariuri

Acesta lucru este interzis celor care activează în continuare în fotbal într-o funcție sau alta și Federația engleză ia măsuri, judecând în funcție de caz. Paul Scholes și-a recunoscut fapta, el fiind învinuit că ar fi pariat pe 140 de meciuri în perioada 17 august 2015 – 12 ianuarie 2019. După cum se vede, și în acest an Scholes a continuat să parieze și probabil că ar fi făcut-o și în prezent, dacă nu ar fi fost descoperit.

Doresc să îmi cer scuze, accept şi înţeleg pe deplin amenda impusă de FA. A fost o greşeală şi nu a fost făcută cu intenţia deliberată de a ignora regulile. Am crezut în mod eronat că atât timp cât nu există o legătură între mine şi oricare din meciurile pe care am pariat, atunci nu ar exista nicio problemă. Am înţeles acum că lucrurile nu stau aşa şi ar fi trebuit să iau măsuri pentru a verifica acest lucru la acea dată

Paul Scholes, pe vremea când era unul dintre diavolii lui Manchester United

Paul Scholes a antrenat pe Oldham timp de o lună

Paul Scholes se adaugă astfel unei liste destul de mari de oameni din lumea fotbalului din Marea Britanie care au pariat în ultimii ani pe meciuri din campionatele din Insulă. Federația engleză este decisă însă să pună capăt acestor practici și pentru aceasta este dispusă să ia cele mai severe măsuri, mai ales pentru jucătorii în activitate sau pentru persoane care activează în mod oficial în fotbalul englez la nivelul ligilor profesioniste.

Paul Scholes a fost timp de o lună, între februarie și martie, antrenor la echipa din al treilea eșalon Oldham Athletic, dar a demisionat foarte repede, intrând în divergențe cu conducerea clubului. Recunoscut ca un temperament coleric Scholes a decis că este mai bine să plece. La 44 de ani Scholes are un palmares demn de invidiat cu Manchester United, cu care a câștigat 25 de trofee, dintre care două Champions League.