Doliu în fotbalul englez! Fostul internaţional Ray Wilkins a murit

Marian Popovici   
in Stiri sportive
04/04/2018, 16:45
Doliu în fotbalul englez! Fostul internaţional Ray Wilkins a murit

Wilkins a lăsat în urmă o soţie cu care avea doi copii. În ultimii ani s-a luptat cu boala şi părea că şi-a revenit după două operaţii de bypass coronarian. În urmă cu doi ani s-a internat într-un spital din Londra şi a urmat un program de dezalcoolizare după ce a fost prins băut la volan şi i s-a interzis să mai conducă pe o perioadă de 4 ani.

Fost jucător la Chelsea, Manchester United şi AC Milan, Wilkins a continuat să lucreze ca analist sportiv şi era foarte bine văzut în lumea fotbalului. Carlo Ancelotii a scris în autobiografia publicată în anul 2010 că “Ray e unul dintre puţinii cu sânge albastru în vene, mereu prezent, cu spirit nobil. Fără el, nu am fi câştigat nimic la Chelsea.”

A fost căpitanul Angliei în 10 partide

Ray Wilkins s-a născut pe 14 septembrie 1956. A debutat la Chelsea la vârsta de 17 ani şi a mai jucat la Manchester united, AC Milan, PSG, Rangers, QPR, Crystal Palace, Wycombe Wanderers, Hibernian, Milwall şi Leyton Orient. La naţională a debutat în luna mai a anului 1976, într-un meci contra Italiei. Ca antrenor, a trecut pe la QPR, Fulham, Chelsea (intendent) şi Iordania.

84 de partide a jucat Wilkins pentru naţionala Angliei, în 10 dintre acestea fiind căpitan şi a reuşit să înscrie 3 goluri

Ştirea MOMENTULUI

Florin Bratu, în pericol de a fi demis? Cine ar putea să-i ia locul la Dinamo

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×