Sport

Fostul internațional spaniol Diego Costa, urmărit de poliția din Brazilia. De ce este bănuit atacantul

Diego Costa are probleme cu justiția în Brazilia. Poliția din Țara Cafelei îl anchetează pentru presupuse activități criminale.
01.10.2021 | 14:01
Fostul international spaniol Diego Costa urmarit de politia din Brazilia De ce este banuit atacantul
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al campioanei Spaniei, Atletico Madrid și a lui Chelsea, Diego Costa este în vizorul poliției din Brazilia care a declanșat o amplă operațiune de destructurare a unei organizații criminale.

Autoritățile braziliene nu au făcut publice numele celor vizați de anchetă, dar au menționat că între acestea se numără și un fotbalist.

ADVERTISEMENT

Presa din Brazilia dă ca sigură informația că Diego Costa este fotbalistul anchetat

Conform unui comunicat remis de poliția federală din statul Sergipe, de unde este originar Diego Costa, joi a fost derulată o amplă operațiune denumită ”Distragere”, în cadrul căreia autoritățile au căutat dovezi privind finanțarea unui sistem criminal.

”Este vorba de o anchetă care vizează presupuse practici de exploatare a jocurilor de noroc, spălare de bani, evaziune fiscală şi organizare criminală, în legătură cu un site de pariuri”, au anunțat polițiștii, citând din raportul oficial al operațiunii.

ADVERTISEMENT

Platformele de știri Globo Esporte şi Lance notează că între cei anchetați este și Diego Costa, brazilianul care a participat cu naționala Spaniei la turneele finale de Cupă Mondială din 2014 şi 2018.

Implicarea fotbalistului în activitățile criminale anunțate de polițiști nu a fost deocamdată confirmată, dar oficialii clubului Atletico Mineiro au anunțat că la nevoie în vor oferi jucătorului tot sprijinul de care ar putea avea nevoie.

ADVERTISEMENT

Diego Costa, cel mai răscumpărat fotbalist s-a întors în țara natală

În acest moment Diego Costa este legitimat la gruparea braziliană Atletico Mineiro. Rămas liber de contract în această vară, fotbalistul a încercat să-și găsească un angajament în Europa, dar a fost refuzat de mai multe cluburi, între care și Benfica Lisabona.

Atacantul este născut în Țara Cafelei dar a crescut în Portugalia și a ales să reprezinte Spania la nivel de echipă națională.

ADVERTISEMENT

Diego Costa a făcut pasul spre ”Bătrânul Continent” în 2006, la vârsta de 18 ani, la Braga. După un singur sezon, portughezii îl vindeau la Atletico Madrid pentru 1,5 milioane de euro.

A fost împrumutat la mai multe echipe, iar în 2009 era cedat gratuit clubului Real Valladolid de unde Atletico Madrid îl răscumpăra un an mai târziu pentru un milion de euro.

În următoarele patru sezoane va bifa 94 de meciuri și înscria 43 de goluri pentru trupa de pe Wanda Metropolitano, iar în 2014 Chelsea plătea pentru transferul lui 38 de milioane de euro.

Încă odată, Atletico îl răscumpără cu 60 de milioane de euro. A doua revenire la gruparea madrilenă nu a mai fost cu noroc. Evoluțiile au fost departe de așteptările fanilor și ale antrenorului Cholo Simeone. Astfel, aventura europeană a lui Diego Costa s-a încheiat abrupt în vara acestui an.

ADVERTISEMENT