Sport

Fostul jucător al lui Dinamo, detalii despre negocierile cu FC Barcelona: “Au existat conversații”

Aleix Garcia a vorbit despre zvonurile legate de transferul la FC Barcelona. Fostul jucător a lui Dinamo „dă din casă” și spune de ce a ales să meargă la noua sa echipă.
08.07.2024 | 09:00
Fostul jucator al lui Dinamo detalii despre negocierile cu FC Barcelona Au existat conversatii
Aleix Garcia a vorbit despre transferul la FC Barcelona. Sursă foto:sportpictures
ADVERTISEMENT

Aleix Garcia s-a transferat în această vară la Bayer Leverkusen. Fostul jucător de la Dinamo nu a avut lipsă de oferte în această perioadă de transferuri, jucătorul venind după un sezon excelent.

Fostul jucător al lui Dinamo, detalii despre negocierile cu FC Barcelona

Aleix Garcia a avut un sezon excelent în La Liga, Girona fiind revelația sezonului în Spania, reușind să ocupe poziția a treia a clasamentului, care le asigură prezența în UEFA Champions League în sezonul ce bate la ușă.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la Dinamo nu a dus lipsă de oferte, Bayer Leverkusen fiind alegerea mijlocașului iberic. S-a vorbit mult și despre interesul Barcelona pentru jucătorul care a debutat pentru Spania, dar care totuși nu a fost convocat de Luis de la Fuente pentru turneul final.

Într-un interviu acordat presei din Spania, mijlocașul a recunoscut interesul sporit al echipelor pentru serviciile sale și totodată a ținut să evidențieze că un transfer la formația de pe Camp Nou ar fi fost posibil.

ADVERTISEMENT

„A fost unul (echipamentul oferit de West Ham) de la West Ham. Erau singurii. Dacă aș fi așteptat mai mult, poate aș fi putut primi unul. Am considerat oferta lui Bayer cea mai bună, datorită antrenorului și stilului de joc. Și jocul în Liga Campionilor a fost un factor important.

De fapt, au existat conversații între agentul meu și directorul lor sportiv [Deco]. Poate că nu a mers mai departe pentru că situația Barça nu i-a permis. Dacă ar fi vrut să vină să mă semneze, ar fi venit. Nu mă mai gândesc deloc la asta”, a declarat Aleix Garcia.

ADVERTISEMENT

Fostul jucător de la Dinamo a ajuns la Bayer Leverkusen de la Girona, în schimbul a 18 milioane de euro. Cariera fotbalistului a luat-o în sus după despărțirea de „câinii roșii”, jucătorul reușind chiar să debuteze în naționala Spaniei.

  • 25.000.000 de euro este cota de piață a lui Aleix Garcia, potrivit Transfermarkt.

Aleix Garcia și perioada petrecută la Dinamo

Aleix Garcia a ajuns la Dinamo în octombrie 2020, însă jucătorul nu a stat mult la formația din Ștefan cel Mare. În ianuarie 2021, mijlocașul părăsea „câinii roșii” după doar 8 meciuri jucate, din cauza problemelor financiare din cadrul clubului din perioada „Cortacero”.

ADVERTISEMENT

Jucătorul era văzut drept un star ajuns în Superliga României la acel moment prin prisma istoricului la echipa antrenată de Pep Guardiola, Manchester City. Aleix Garcia nu a avut timp suficient pentru a-și arăta calitățile în campionatul intern, dar acestea au ieșit la iveală la cluburile post-Dinamo.

  • 8 meciuri a jucat Aleix Garcia în tricoul lui Dinamo
ADVERTISEMENT