Fotbal international

Îl mai ţii minte pe Adailton de la FC Vaslui? Tocmai a fost numit antrenor în Italia!

11.06.2019 | 20:17
Adailton a devenit antrenor in Italia

Un alt stranier important din istoria primei noastre divizii, brazilianul Adailton, care a îmbrăcat tricoul galben-verde al lui FC Vaslui, pe vremea când patronul echipei moldave era Adrian Porumboiu, a luat calea antrenoratului. După Roberto De Zerbi, fost la CFR Cluj şi ajuns sezonul trecut la Sassuoolo, în Serie A, este rândul lui Martins Adailton să facă acest pas, el devenind antrenorul echipei de Serie D, Vigor Carpaneto.

Fostul jucător al Vasluiului, Adailton, a preluat ca antrenor o echipă în Italia

Adailton este un jucător care a evoluat ani buni la nivel maxim în Serie A, îmbrăcând tricourile echipelor Parma, Hellas Verona, Bologna şi Genoa. Cei mai mulţi ani i-a petrecut, între 1999 şi 2006, la Verona, acolo unde a fost coleg timp de o stagiune cu fostul internaţional român Adrian Mutu. La Vaslui Adailton a ajuns în 2010 şi a stat timp de două sezoane, jucând 59 de partide şi înscriind 17 goluri.

În 2012 brazilianul a decis să revină acasă, pentru a petrece mai mult timp cu familia, dar acum doi ani  s-a reîntors în Italia, pentru a deveni secund la echipa Virtus Verona, cu care a şi promovat din Serie D în Serie C şi la care a rămas şi sezonul recent încheiat. Acum este pentru prima dată când a preluat o echipă ca antrenor principal.

Adailton a fost coleg la Hellas Verona cu Adi Mutu

A fost recomandat de un ex-coechipier de la Verona

Alegerea sa la Vigor Carpaneto nu a fost chiar din prima. Fostul jucător al Vasluiului a beneficiat de un concurs de împrejurări, în sensul în care antrenorul pe care a vrut să îl instaleze clubul a primit o ofertă de secund în Serie B şi a acceptat-o.

Adailton este convins că a fost ales ca urmare a faptului că la această echipă se un fost coleg din perioada Hellas Verona, Julien Rantier, care a intervenit pe lângă preşedinte pentru numirea brazilianului. Adailton este entuziasmat, este un tehnician şcolit la Coverciano şi aşteaptă doar ocazia să demonstreze că e la fel de bun cum era pe gazon.

Tags: