News

Fostul luptător Daniel Ghiță, scandal cu deputații UDMR. „Miroseau a pălincă. Era o provocare, cu un tupeu maxim”

Fostul luptător, în prezent deputat PSD, Daniel Ghiță a intrat în mai multe conflicte în Parlament cu deputații opoziției
20.12.2023 | 20:40
Fostul luptator Daniel Ghita scandal cu deputatii UDMR Miroseau a palinca Era o provocare cu un tupeu maxim
Deputatul Daniel Ghiță, scandal cu parlamentarii UDMR. Sursa foto: Facebook/ Daniel Ghiță
ADVERTISEMENT

Fostul luptător Daniel Ghiță s-a remarcat zilele acestea în Parlament prin conflictele cu deputații opoziției. Primul episod, consumat marți, a fost un conflict izbucnit cu parlamentarii UDMR, deputatul PSD acuzându-i pe reprezentanții minorității că erau, băuți fiind, l-au insultat pe un deputat AUR cărui-a i-ar fi strigat că „Transilvani nu este România”.

Scandal cu deputații UDMR

Daniel Ghiță, care oficial este încă deputat PSD deși activitatea sa este mai degrabă apropiată celor de la AUR, a povestit miercuri pe pagina sa de Facebook conflictul pe care l-a avut cu mai mulți deputați UDMR. Fostul luptător susține că aceștia din urmă l-ar fi provocat la bătaie pe deputatul AUR, Dan Tănasa, strigându-i că Transilvania nu este teritoriu românesc.

ADVERTISEMENT

„Ieri, câțiva deputații de la UDMR erau băuți ( miroseau a pălincă ! ) în Parlamentul Românieii!! Fără să le zică cineva ceva au început să ne facă semne, și să-l jignească pe Dan Tănasa, invitându-ne la bătaie! Era o provocare, cu un tupeu maxim!

Au provocat cu slogane:” Transilvania nu este România “ și “ Transilvania este pământ unguresc!” Vă dați seama cât tupeu ? Ca eu nu sunt ardelean. Așa și ? Tot român sunt! Nu accept așa insultă gravă pe teritoriul României, direct în Parlamentul României! Noi, nu am înjurat, nu am vorbit urât, cred ca se aude pe toate înregistrările”, a scris, cu virgulă între subiect și predicat deputatul PSD.

ADVERTISEMENT

Daniel Ghiță a comparat apoi această scena cu războiul din Gaza, susținând că așa cum israelienii sunt patrioți pentru că-și apără țara așa ar trebui să poată și românii să-și apere demnitatea și teritoriul în Parlamentul României. Deputatul PSD și-a încheiat postarea cu zicala, în limba latină, Nimic fără Dumnezeu.

„Cei din Israel sunt patrioți cu războiul din Gaza, dar noi nu avem voie să ne apărăm demnitatea și teritoriul în Parlamentul României ? Suntem jigniți în Parlament, iar noi trebuie să acceptăm ? Nu, nu permit nimănui să insulte România în Parlamentul României!

ADVERTISEMENT

De aceea trebuie discutat, să reducem numărul deputaților de la UDMR, în egalitate cu toate minoritățile. Noi nu avem parlamentari în Ungaria, nu jignim ungurii. Am prieteni de etnie maghiară. Avem deputații în UDMR care instigă la ură și discriminare rasială. Putem trăi toți în pace și liniște, așa cum am trăit până acum. Avram Iancu suntem toți! Transilvania a fost și este pământ românesc! Nihil Sine Deo”, a scris pe Facebook, deputatul PSD.

Sesizare pentru agresiune împotriva lui Ghiță

Miercuri, situația a degenerat din nou în Parlamentul României, cu mai multe episoade, însă unul dintre acestea l-a avut în prim plan tot pe deputatul Daniel Ghiță. Astfel, senatorul USR Sebastian Cernic a depus o sesizare disciplinară împotriva fostului luptător, acuzând că acesta din urmă l-a agresat fizic, trăgându-l de urechi pe holurile Parlamentului.

ADVERTISEMENT

„Nu mă așteptam să fiu eu victima – și niciun coleg de-al meu – să fie victima unei agresiuni fizice. Domnul deputat Daniel Ghiță și-a permis aici, pe hol, să mă agreseze fizic. Nu înțeleg care a fost motivul, fără să-l fi provocat a ales să mă tragă de ureche. E un semnal prost din partea Parlamentului și nu trebuie să ne mirăm de ce cetățenii au ajuns să nu aibă încredere în această instituție.

Domnul deputat Daniel Ghiță, deputat PSD, a adoptat această agresivitate atât verbală, cât și fizică, de la partide precum AUR și de la doamna Șoșoacă. Această agresivitate nu face altceva decât să știrbească din imaginea acestei instituții. Sperăm ca domnul Ciolacu să ia măsuri pentru că – întrebare retorică pentru domnul Ciolacu – cum vor privi partenerii internațional această atitudine prin care puterea practic omoară democrația și știm foarte bine că pentru domnul Ciolacu, asta este cea mai mare frică, și anume că democrația stă împotriva nelegiuirilor pe care ei le fac în Parlament”, a declarat deputatul USR de Bacău.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre...
Rezultate simulare Evaluarea Naţională 2024. Proba unde s-a picat pe capete: 57% dintre elevi au luat sub 5
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Despăgubiri pentru întârzierile de tren. Cum trebuie să procedați
Despăgubiri pentru întârzierile de tren. Cum trebuie să procedați
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda....
Triunghi amoros în showbiz. Cine este iubita sexy lăsată însărcinată de Tavi Clonda. Gabriela Cristea a aflat tot!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă