Sport

Fostul manager al lui Michael Schumacher nu mai rezistă: “Michael e un capitol încheiat pentru mine”

23.08.2018 | 18:25
Fostul manager al lui Michael Schumacher nu mai rezista Michael e un capitol incheiat pentru mine

Willi Weber, fostul manager al multiplului campion mondial de Formula 1, Michael Schumacher, nu mai rezistă din punct de vedere psihic, recunoscând faptul că aceşti cinci ani de când s-a petrecut nefericitul accident la schi al germanului l-au epuizat efectiv.

Fostul manager al lui Michael Schumacher nu mai rezistă. Willi Weber vrea să plece din anturajul germanului. În imagine Weber şi Schumacher
Fostul manager al lui Michael Schumacher nu mai rezistă. Willi Weber vrea să plece din anturajul germanului

”Capitolul Michael Schumacher este unul închis pentru mine după o lungă perioadă în care am jelit. Altfel, o voi lua razna”. Weber a fost managerul lui Michael Schumacher până în 2010 şi între el şi campionul german s-a legat o strânsă relaţie de prietenie. Însă faptul că Michaelzace de cinci ani într-o stare care lasă minime speranţe de a mai putea fi recuperat vreodată l-a afectat enorm şi din această cauză crede că este momentul să se oprească aici, deşi rămâne foarte legat de cel cu care a împărţit atâtea momente de succes.

Fostul manager al lui Michael Schumacher nu mai rezistă. Pronosticul care sperie familia

În această săptămână, un apropiat al familliei germanului anunța făcea alte declarații emoționante. “Nu putem împiedica lumea să vadă ceea ce îşi doreşte să vadă. Ei îşi imaginează că el vede ceva atunci când are familia în preajmă, dar realitatea este mult mai dureroasă”, a declarat prietenul familiei, în revista “France Dimanche”.

În ceea ce priveşte restul vieţii lui Michael Schumacher, orice pronostic este inutil: “Poate muri peste 10 ani sau poate muri mâine. Nu e nevoie de prea mult”. Prognozele au rămas mereu sumbre, nu a existat nici un moment vreo rază de soare de care să se poată agăţa membrii familiei Schumacher, deşi s-a cheltuit o sumă colosală pentru ca fostul pilot să fie ţinut în viaţă, 27 de milioane de euro. Presa britanică scrie că soţia lui Michael, Corinna, este dispusă la absolut orice efort financiar care ar putea aduce măcar o ameliorare a stării de sănătate a germanului.

Corrina Schumacher a interzis difuzarea oricărei informaţii din partea medicilor

Toate informaţiile legate de starea de sănătate a germanului au avut mai mult caracter prezumtiv, nimic oficial din partea vreunei autorităţi medicale. De altfel, Corinna a interzis difuzarea oricărei ştiri pentru mass-media de către stafful medical care se ocupă de soţul ei, cât şe către apropiaţii care au primit acces să viziteze reşedinţa unde se află germanul. Cu mai mult timp în urmă o publicaţie din Spania a venit cu informaţii despre modul în care ar arăta Michael Schumacher, dezminţite apoi de către familie.

Publicaţia spaniolă „Las 2 Orillas” a scris că fostul pilot de Formula 1 cântăreşte doar 45 de kilograme, iar înălţimea lui a scăzut la 1,60 metri, cu 14 centimetri mai puţin decât măsura în mod obişnuit.  Familia lui Schumacher a decis transferarea sa la o clinică din SUA, într-o încercare disperată de a-l recupera pe fostul mare pilot de formula 1.

Ce a spus şi avocatul familiei

În cadrul unui proces intentat împotriva unei publicaţii care a susţinut că Schumacher poate merge singur, avocatul familiei, Felix Damm, a dedezminţit zvonurile.„Michael Schumacher nu poate merge şi nu se poate ridica nici măcar cu ajutorul specialiştilor care îl monitorizează”, a dezvăluit avocatul.
„Din păcate, este în comă, se luptă cu ultimele puteri pentru viaţa lui, dar nu credem că mai are prea multe şanse. Toţi cei dragi îl vizitează zilnic, este foarte dureros ce se întâmplă”, a declarat şi un membru al familiei Schumacher în cadrul aceluiaşi proces.