Fotbal international

Luis Figo, dezvăluire incredibilă despre Roberto Mancini: „El m-a umilit cel mai tare în carieră!”

05.05.2020 | 18:53
Luis Figo dezvaluire incredibila despre Roberto Mancini El ma umilit cel mai tare in cariera
ADVERTISEMENT

Luis Figo a fost starul Portugaliei de la regretatul Eusebio și până la Cristiano Ronaldo, jucător care are în palmares inclusiv trofeul Balonul de Aur, primit în anul 2000.

Luis Figo a jucat la Barcelona, Real Madrid și Inter

El a îmbrăcat tricoul ambelor mari puteri din fotbalul spaniol, mai întâi Barcelona și apoi Real Madrid, pentru această trădare plătind cu un episod de neuitat pe Nou Camp, când fanii catalani au aruncat înspre el un cap de porc. Însă cea mai dureroasă amintire din carieră provine din perioada de final a carierei, la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

Luis Figo a ajuns la Inter în vara lui 2005, când avea deja 32 de ani și avea să rămână timp de trei sezoane. El l-a avut ca antrenor în acea perioadă pe actualul selecționer al Italiei, Roberto Mancini.

„Roberto Mancini este o persoană rea”

Tocmai o parte a perioadei trăite sub comanda lui Mancini l-a marcat extraordinar în sens negativ. Figo are acum 47 de ani dar nu a uitat acele momente și i le-a povestit lui Fabio Cannavaro într-un dialog pe internet.

ADVERTISEMENT

“La început, a fost o experiență plăcută. Apoi, a fost tot mai dificil. Uman, Mancini e o persoană rea. Care m-a umilit cel mai mult în carieră. Am suferit. Nu mai aveam 20 de ani, ci 34-35 de ani. Erau clipe pe care nu aș fi vrut să le trăiesc”.

Afectat de batjocura tehnicianului italian

Mancini nu prea îl folosea în acea perioadă. Dar Figo era afectat de altă decizie a tehnicianului. “Discuția nu era de a juca mai mult sau mai puțin. La 34 de ani, știi ce se poate întâmpla. Totuși, să te trimită la încălzire 85 de minute și să joci doar trei numai pentru a vedea dacă explodezi… Asta nu e normal. Nu avea respect, nu avea educație”.

ADVERTISEMENT

Luis Figo avea să își încheie cariera la Inter. A intrat pe teren în 105 meciuri, dar în marea majoritate spre finalul lor, astfel explicându-se și numărul extrem de mic de goluri marcat, doar nouă.

Și Luis Figo a început la Sporting Lisabona

Și el este, ca și Cristiano Ronaldo, un produs al clubului Sporting Lisabona, dar spre deosebire de acesta, care a stat foarte puțin și a fost transferat de Manchester United Luis Figo a jucat timp de șase ani în tricoul leilor verzi, adunând 137 de prezențe și ănscriind 16 goluri.

ADVERTISEMENT

Însă cele mai importante borne din carieră au fost Barcelona, 1995-2000 și apoi Real Madrid, 2000-2005, cu care a câștigat multe trofee, inclusiv Champions League în 2002.

 

 

ADVERTISEMENT