News

Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, acuzată că a accidentat grav un motociclist. Cine ar fi bărbatul pe care l-a lovit cu maşina

Monica Macovei, fostul ministru al Justiției din perioada 2004 - 2007, ar fi accidentat grav un motociclist în dimineața zilei de 8 octombrie 2022.
08.10.2022 | 21:30
Fostul ministru al Justitiei Monica Macovei acuzata ca a accidentat grav un motociclist Cine ar fi barbatul pe care la lovit cu masina
Fostul ministru al Justiției, Monica Macovei, implicată într-un grav accident rutier / Foto: Facebook
ADVERTISEMENT
08-10-2022
18:30

Prima reacție a Monicăi Macovei după accidentul în care a fost implicată

Într-o postare pe pagina ei de Facebook, Monica Macovei a povestit cum s-a petrecut accidentul în care a fost implicată, susținând că ea a fost cea care a fost lovită de către motociclist și că nu circula pe contrasens, așa cum a apărut informația în presă. 

„Mulțumesc tuturor celor care v-ați gândit la mine. Astăzi am fost parte a unui accident rutier. Încep să îmi revin din starea de șoc. Conducând de la 2 Mai spre Mangalia, pe banda mea și nu pe contrasens, un motociclist a intrat din plin in aripa stângă a mașinii, moment in care airbags s-au declanșat, cauciucul din stânga față s-a spart.

Nu am pierdut controlul mașinii nici o secundă. Urmare a spargerii cauciucului din partea stânga față, mașina a mers încet spre stânga, oprindu-se într-un scuar mic, cu vegetație. Sper ca motociclistul sa își revină, de câteva ore încerc sa obțin informații despre starea lui”, a scris fostul ministru al justiției pe pagina sa de Facebook.

Fostul ministru al Justiției din perioada anilor 2004 – 2007, Monica Macovei, pare să fie una dintre persoanele implicate într-un grav accident rutier petrecut în județul Constanța. Conform primelor informații, fostul politician s-ar fi lovit de o motocicletă.

Monica Macovei, accident grav cu o motocicletă

Conform informațiilor difuzate de Libertatea, Monica Macovei ar fi lovit un motociclist pe DN 39, între Mangalia și localitatea 2 Mai. Mașina condusă de Monica Macovei ar fi acroșat o motocicletă condusă de un bărbat de 56 de ani, iar motorul a luat foc.

ADVERTISEMENT

”Astăzi, în jurul orei 13.05, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier, pe DN 39, între municipiul Mangalia și localitatea 2 Mai. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între un autoturism, condus de o femeie, de 63 de ani, și o motocicletă, condusă de un bărbat, de 56 de ani.

În urma impactului a rezultat vătămarea corporală gravă a motociclistului. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală”, transmite Poliția Constanța într-un comunicatul oficial, fără a preciza numele celor două persoane implicate în accident.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dobrogea a fost solicitat să intervină la fața locului, mai ales că motocicleta ar fi luat foc. În urma accidentului, motociclistul a fost transportat, de urgență, la spital, rănile provocate fiind unele destul de grave.

Conform g4media, motociclistul rănit ar fi pensionar din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Aceeași sursă notează că Monica Macovei a fost testată cu aparatul etilotest, iar rezultatul a fost unul negativ. Pentru o perioadă, circulația în zonă a fost restricționată și s-a desfășurat pe un singur fir.

ADVERTISEMENT

Cine este Monica Macovei?

Monica Macovei, 63 de ani, este una dintre cele mai cunoscute figuri ale politicii românești din anii 2000. Ministru al Justiției în perioada 2004 – 2007, ea a candidat, în 2009, cu succes, la europarlamentare, mandatul ei fiind reînnoit și în 2014. De fiecare dată, ea a candidat din partea PDL.

După ce a demisionat din PDL, în anul 2014, Monica Macovei a participat și la alegerile prezidențiale din România, fiind însă departe de a intra în turul al doilea, obținând doar 4,4% dintre voturile valabil exprimate.

ADVERTISEMENT

Monica Macovei a studiat la Facultatea de Drept a Universității București, lucrând de-a lungul timpului ca procuror (până în 1997) și ca avocat. De asemenea, a fost consilier special al guvernului Fostei Republici Iugoslave a Macedoniei de Nord pe probleme de combatere a corupției și expert al Comisiei Europene.

Acesta nu ar fi singurul accident rutier în care a fost implicată Monica Macovei, ea având rolul de intervenient într-un proces în care apar două companii din domeniul asigurărilor auto.

ADVERTISEMENT