News

Fostul ministru al Muncii, anunțul care îngrozește românii: „Vor să crească vârsta de pensionare la 70 de ani”

17.02.2021 | 19:33
Fostul ministru al Muncii anuntul care ingrozeste romanii Vor sa creasca varsta de pensionare la 70 de ani
ADVERTISEMENT

Fostul ministru al muncii, deputatul PSD Marius Budăi, susține că Raluca Turcan și PNL au intenția de a crește vârsta de pensionare la 70 de ani.

Actuala controversă din spațiul public, referitoare la cumulul pensiei cu salariul, e creată artificial cu rolul de a ascunde adevăratele intenții ale PNL, spune Budăi.

ADVERTISEMENT

Ministrul Muncii a decis să le interzică pensionarilor să cumuleze pensia cu salariul, conform unui proiect care va deveni act normativ în următoarele luni.

Marius Budăi o atacă pe Raluca Turcan pe tema pensiilor

„Ministrul Muncii, Raluca Turcan, se folosește de un fake-news, în încercarea de a învrăjbi angajații din privat cu cei de la stat, dar care fake-news este, de fapt, o perdea de fum menită să învăluie în ceață adevăratele intenții ale PNL, și anume creșterea vârstei de pensionare la 70 de ani. Concret, legislația în vigoare interzice cumulul pensie anticipată-salariu, indiferent dacă salariul este la privat sau la stat.

ADVERTISEMENT

Dacă Raluca Turcan nu știe asta ar trebui să plece acasă, dacă o știe – la fel, pentru că ceea ce face este o ticăloșie. Dar ministrul Muncii folosește această ticăloșie în încercarea de a justifica mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani! Doamna Turcan, v-am mai spus: citiți Legea Pensiilor și Legea Salarizării, înainte de a mai face declarații!”, a scris Budăi pe Facebook.

Practic, prin legea gândită de Raluca Turcan pensionarilor li se va interzice să lucrez la instituții ale statului. Măsura vine ca un șoc pentru mii de medici, asistente sau profesori, care alegeau să muncească după ieșirea la pensie, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

În acest context aceștia vor fi obligați să aleagă: ori muncesc și primesc doar salariul, ori se retrag și beneficiază exclusiv de pensie.

În unele domenii, oamenii au preferat să se pensioneze, chiar anticipat şi optau a doua zi pentru cumul pensie-salariu. Acum, optează între pensie şi salariu, la stat. În măsura în care optează pentru salariu, se pot pensiona mai târziu. Dacă sunt pensionari şi trebuie să opteze, atunci ei se pot reangaja la stat, dar renunţă la pensie. Nu se poate cumula pensia cu salariul la stat.

ADVERTISEMENT

Proiectul este pregătit, urmează să-l punem în transparenţă şi dezbatere, în zilele următoare”, a declarat Raluca Turcan.

ADVERTISEMENT