News

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, rămâne sub control judiciar. Decizie definitivă a instanței

22.05.2020 | 11:14
Fostul ministru al Sanatatii Sorina Pintea ramane sub control judiciar Decizie definitiva a instantei
Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății/ Foto: Inquam Photos - Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Sorina Pintea, fostul ministru al Sănătății  în guvernul Dăncilă, va rămâne sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Decizia a fost luată de Curtea de Apel București, transmite Agerpres.

Sorina Pintea, trimisă în judecată pentru luare de mită

Pe 11 mai, Tribunalul București a revocat controlul judiciar pentru Sorina  Pintea, dar procurorii DNA a făcut contestație la Curtea de Apel care le-a dat câștig de cauză.

ADVERTISEMENT

Admite contestaţia formulată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – DNA – Structura Centrală, împotriva încheierii din 11.05.2020, a judecătorului de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia I Penală, pronunţată în dosarul penal cu nr. 9.657/3/2020/a1. Desfiinţează încheierea contestată şi rejudecând dispune: menţine, ca legală şi temeinică, măsura controlului judiciar a inculpatei Pintea Sorina, măsură preventivă luată prin încheierea nr.81/CO-DL.06.03.2020 a Curţii de Apel Bucureşti. Definitivă”, se spune în decizia CAB.

Sorina Pintea a fost trimisă în judecată pe 30 aprilie  pentru luare de mită în formă continuată, faptă comisă în calitate de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, judeţul Maramureş.

ADVERTISEMENT

Procurorii anticorupție susține că în noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, Pintea ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unei societăţi comerciale, în două tranşe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) şi 120.000 lei (la 28 februarie 2020), un comision ilegal de 7% din valoarea unui contract de proiectare şi execuţie a lucrărilor de amenajare a blocului operator – sala de chirurgie cardiovasculară şi toracică şi a unor spaţii adiacente din Spitalul Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” Baia Mare.

În data de 28 februarie, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante”, anunța DNA.

ADVERTISEMENT

Sorina Pintea a fost arestată preventiv pe 29 februarie prin decizia Tribunalului București, însă Curtea de Apel a decis eliberarea ei din arest pe 6 martie și plasarea sub control judiciar pentru 60 de zile.