ADVERTISEMENT
News

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost trimis în judecată. Au murit două persoane în accidentul în care a fost implicat anul trecut

Autor: Robert Cristea | 25.08.2020 | 15:15
Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost trimis în judecată. Au murit două persoane în accidentul în care a fost implicat anul trecut
Fostul ministru, Daniel Chițoiu, a fost trimis în judecată. Au murit două persoane în accidentul în care a fost implicat anul trecut. Sursa Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru accidentul în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut. Tragedia a dus la decesul a două persoane. Chițoiu este acuzat de ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc în 26 decembrie 2019, pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti. După 8 luni, procurorii argeşeni au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Chiţoiu.

Vor fi părţi civile în dosar: șapte persoane fizice (rude ale decedaţilor), dar şi trei unităţi sanitare.

ADVERTISEMENT

Daniel Chițoiu trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă

Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Daniel Chiţoiu în luna ianuarie a acestui an.

În accident au murit un bărbat de 82 de ani şi soţia acestuia, iar o altă persoană a fost rănită. Mașina acestora a fost lovită puternic de un autoturism condus de fostul ministru. Daniel Chițoiu ar fi intrat pe contrasens.

ADVERTISEMENT

Fostul ministru a fost externat în 2 ianuarie din Spitalul Floreasca. Chiţoiu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor și a negat că ar fi vorbit la telefon în timpul impactului.

„A refuzat să dea declarație (Daniel Chițoiu n.r.), de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.

ADVERTISEMENT

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Piteşti. Șapte persoane fizice, rude ale celor decedaţi, s-au constituit părţi civile în dosar. În plus, locurile unde au primit îngrijiri victimele accidentului sunt părţi civile în dosar: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş.

Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen de judecată în acest proces, dar membrii din familia victimelor așteaptă cu nerăbare începerea procesului. Ei speră să gasească o alinare în verdictul dat de judecători. Un lucru e cert, o rezolvare nu se va găsi imediat.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!