News

Fostul ministru Daniel Chițoiu a fost trimis în judecată. Au murit două persoane în accidentul în care a fost implicat anul trecut

25.08.2020 | 15:15
Fostul ministru Daniel Chitoiu a fost trimis in judecata Au murit doua persoane in accidentul in care a fost implicat anul trecut
ADVERTISEMENT

Fostul ministru Daniel Chiţoiu a fost trimis în judecată pentru accidentul în care a fost implicat la sfârşitul anului trecut. Tragedia a dus la decesul a două persoane. Chițoiu este acuzat de ucidere din culpă.

Incidentul a avut loc în 26 decembrie 2019, pe DN7, în judeţul Argeş, în zona localităţii Zamfireşti. După 8 luni, procurorii argeşeni au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a lui Daniel Chiţoiu.

ADVERTISEMENT

Vor fi părţi civile în dosar: șapte persoane fizice (rude ale decedaţilor), dar şi trei unităţi sanitare.

Daniel Chițoiu trimis în judecată. Este acuzat de ucidere din culpă

Procurorii au început urmărirea penală pe numele lui Daniel Chiţoiu în luna ianuarie a acestui an.

ADVERTISEMENT

În accident au murit un bărbat de 82 de ani şi soţia acestuia, iar o altă persoană a fost rănită. Mașina acestora a fost lovită puternic de un autoturism condus de fostul ministru. Daniel Chițoiu ar fi intrat pe contrasens.

Fostul ministru a fost externat în 2 ianuarie din Spitalul Floreasca. Chiţoiu a refuzat să dea declaraţii în faţa anchetatorilor și a negat că ar fi vorbit la telefon în timpul impactului.

ADVERTISEMENT

„A refuzat să dea declarație (Daniel Chițoiu n.r.), de altfel avea acest drept. A fost pus sub învinuire în dosarul de ucidere din culpă”, a spus procurorul.

Dosarul a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Piteşti. Șapte persoane fizice, rude ale celor decedaţi, s-au constituit părţi civile în dosar. În plus, locurile unde au primit îngrijiri victimele accidentului sunt părţi civile în dosar: Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti, Spitalul Judeţean de Urgenţă Argeş şi Serviciul Judeţean de Ambulanţă Argeş.

ADVERTISEMENT

Deocamdată nu a fost stabilit un prim termen de judecată în acest proces, dar membrii din familia victimelor așteaptă cu nerăbare începerea procesului. Ei speră să gasească o alinare în verdictul dat de judecători. Un lucru e cert, o rezolvare nu se va găsi imediat.

ADVERTISEMENT
Tags: