Fotbal intern

Fostul portar al Botoșaniului, îngrozit de România: „Am venit într-o țară săracă, ce bine ne e în Germania și Austria!”

23.05.2020 | 16:26
Fostul portar al Botosaniului ingrozit de Romania Am venit intro tara saraca ce bine ne e in Germania si Austria
ADVERTISEMENT

Martin Fraisl, fostul portar al lui FC Botoșani, a vorbit despre cât de îngrozit a fost de România și a spus că a trăit un an întreg ca în carantină, pentru că orașul era urât și nu avea nimic interesant de făcut.

Fostul portar al lui FC Botoșani, îngrozit de România

Martin Fraisl a fost portarul Botoșaniului în sezonul 2018-2019 și a vorbit într-un interviu pentru presa din Austria despre cât de rea a fost experiența sa în România:

ADVERTISEMENT

Am stat un an ca și cum aș fi fost în carantină. Stăteam la hotel și doar jucam fotbal. Orașul era urât! Dar pe de altă parte mi-am dat seama de cât de bine ne e în Austria sau Germania.

Am venit într-o țară săracă, în care un profesor câștigă 250 de euro pe lună. Prețurile din magazine sunt mult mai mici ca în Austria.

ADVERTISEMENT

Am întâlnit o grămadă de oameni nemulțumiți. Starea de spirit a lor nu e una bună. Asta m-a ajutat să fiu recunoscător pentru ce am”.

  • 27 de ani a împlinit Martin Fraisl pe 10 mai

Botoșani a fost rampa de lansare a lui Martin Fraisl

FC Botoșani a reprezentat pentru Martin Fraisl rampa de lansare, iar, în prezent, portarul austriac evoluează în liga a doua germană, la Sandhausen.

ADVERTISEMENT

Pentru echipa moldovenilor, Fraisl a evoluat 16 meciuri, dar nu a reușit să se impună. Fraisl a primit 12 goluri și a reușit să strângă 8 meciuri în care nu a fost învins de adversari, în Liga 1.

„Știam multe despre Botoșani de la Martin Fraisl, portarul pe care eu l-am înlocuit. Am jucat de multe ori împotriva lui în Austria. Am vorbit și cu câțiva prieteni români.

ADVERTISEMENT

M-au convins, îmi spuneau că Botoșaniul e un club serios, care se luptă pentru play-off. Am fost surprins încă din primul moment de cât de puternică e această echipă!

Toată lumea e profesionistă, se lucrează cu zâmbetul pe buze, de la jucători la întregul personal. Am văzut că este un mediu sănătos la acest club”, a spus Martin Hankic, actualul portar al moldovenilor la venirea în România.

  • 450.000 de euro este cota de piață a lui Martin Fraisl, conform side-ului de specialitate transfermarkt.com
ADVERTISEMENT
Tags: