Sport

Fostul PR al Simonei Halep, șocat de verdictul ITIA: ”De ce așa pată pe cariera unui sportiv care nu a trișat niciodată?”

Fostul PR al Simonei Halep, Cosmin Hodor, s-a arătat uimit de verdictul ITIA în cazul de dopaj al dublei campioane de Grand Slam.
14.09.2023 | 00:20
Fostul PR al Simonei Halep socat de verdictul ITIA De ce asa pata pe cariera unui sportiv care nu a trisat niciodata
Fostul PR al Simonei Halep, Cosmin Hodor, s-a arătat uimit de verdictul ITIA în cazul de dopaj al dublei campioane de Grand Slam
ADVERTISEMENT

La mai bine de un an de la momentul în care a fost oprită să joace, fostul lider mondial și-a aflat pedeapsa: 4 ani de suspendare. Singura cale de a contesta decizia este să meargă la Tribunalul de Arbitraj Sportiv.

Verdictul ITIA, criticat vehement de fostul PR al Simonei Halep

Multă lume a fost luată prin surprindere de duritatea verdictului ITIA în cazul de dopaj al Simonei Halep. Fostul PR al sportivei, Cosmin Hodor, este convins de nevinovăția sportivei și a lansat acuzații dure la adresa celor care au judecat dosarul.

ADVERTISEMENT

”Din păcate, e abrupt ce i se întâmplă, decizia pe care a primit-o este nedreaptă. Pentru ce dai ăștia patru ani? De ce tu, mare agenție, nu ai o comunicare foarte clară, să spui specific niște lucruri? Nu poți pune o astfel de pată pe cariera unui sportiv care n-a trișat niciodată și care și-a câștigat muncit toate trofeele și a fost numărul unu mondial prin sacrificii și prin muncă!

Vii și dai o decizie așa de violentă și dai patru ani… Pentru ce dai patru ani, să ne înțelegem? Și la instituțiile astea sunt tot oameni care judecă după bunul plac, subiectiv și din anumite perspective. Este mult prea dur și nedrept ce i se întâmplă Simonei în momentul ăsta.

ADVERTISEMENT

Sunt convins că ăia (n.r. – ITIA) n-au cine știe ce abilități sau oameni de comunicare care să vină cu niște explicații specifice, prin care să nu pună pata pe întreaga carieră a Simonei, pentru că nu merită așa ceva! Niciun sportiv n-ar merita, oricare ar fi el”, a declarat Hodor, într-o discuție cu presa la Centrul Național de Tenis.

Ce îl nemulțumește pe Hodor la decizia ITIA

Apropiatul Simonei Halep crede că ITIA a procedat greșit când nu a dat o motivare amplă în cazul Simonei Halep, mai ales că vorbim despre o jucătoare care a stat mai bine de doi ani în fruntea clasamentului WTA.

ADVERTISEMENT

”Asta e singura mea durere, că, atunci când au dat motivarea, nu au dat o motivare specifică! Nu poți vorbi așa despre cariera unui sportiv care doi ani și jumătate a fost numărul unu mondial, deasupra ei n-a fost nimeni.

Eu știu ce a făcut ea, prin ce forțe a reușit, ce a reușit și pentru asta o iubim cu toții. Gândește-te că avea perioade în care bătea pe oricine, la orice oră din noapte. Nu putem să uităm momentele alea. O Românie întreagă s-a uitat 50 de minute la televizor cum a bătut-o pe Serena Williams și a luat trofeul la Wimbledon”, a spus Hodor.

ADVERTISEMENT

Stere Halep a respins categoric decizia și nu își explică motivul pentru care decizia a fost luată după aproape un an în care Simona a fost suspendată provizoriu. Tatăl dublei campioane de Grand Slam a tras mai multe semnale de alarmă.

ADVERTISEMENT