News

Dan Ilie Morega, prins a șasea oară fără permis la volan. Procurorii cer arestarea fostului prefect. Update

Dan Morega, fostul prefect al Gorjului, a fost prins a șasea oară fără carnet la volan. De data aceasta a provocat și un accident
22.03.2024 | 16:36
Dan Ilie Morega prins a sasea oara fara permis la volan Procurorii cer arestarea fostului prefect Update
Dan Morega implicat într-un nou dosar penal după un accident rutier. A fost prins de șase ori fără permis la volan. Sursa foto: Captură video / Fcaebook / Dan Ilie Morega
ADVERTISEMENT
22-03-2024
14:41

Procurorii cer arest preventiv pentru fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega

După ultimele probleme create, Dan Ilie Morega a mai făcut un pas către reținere. În contextul deselor încălcări ale legii, Procurorii Judecătoriei Sectorului 1 cer arestarea fostului prefect de Gorj și revocarea controlului judiciar.

Joi seara, Morega a fost prins din nou la volanul autoturismului, după ce a făcut și un accident minor. Din această cauză, procurorii bucureșteni au cerut, vineri, revocarea controlului judiciar cu măsura reținerii și propunerea în fața judecătorului pentru arestare preventivă pentru 30 de zile.

22-03-2024
13:42

Dan Ilie Morega, încă un dosar penal. E acuzat că a lovit o jurnalistă

Dosare penale pe bandă rulantă pentru Dan Ilie Morega. Vineri, Poliția Județeană Gorj a anunțat că politicianul este cercetat pentru lovire și alte violențe. Ancheta a fost deschisă după ce Morega a agresat o jurnalistă la conferința de presă.

În această după-amiază, poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu au fost sesizaţi de către o femeie, în vârstă de 34 de ani, din localitate, cu privire la faptul că în timp ce se afla în timpul serviciului, a fost agresată fizic de un bărbat, în vârstă de 78 de ani, din municipiu.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie sprijinit de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Gorj”, au arătat poliţiştii de la IPJ Gorj într-un comunicat.

Vineri după prânz, o jurnalistă de la televiziunea Digi24 a fost agresată de fostul prefect. Aceasta se afla la biroul lui Dan Ilie Morega pentru a obţine o declaraţie de la fostul prefect. Atunci, bărbatul a lovit-o şi a dat-o afară din clădire.

Fostul prefect din Gorj, Dan Ilie Morega, se confruntă cu un nou caz penal după ce a fost implicat într-un incident rutier în Târgu Jiu, chiar dacă i-a fost retras permisul de conducere, fiind a șasea oară când este prins.

Dan Morega, prin de șase ori fără permis

Conform reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului Gorj, polițiștii Biroului Rutier Târgu Jiu au fost alertați că un bărbat în vârstă de 78 de ani, din Târgu Jiu, a condus un autoturism pe strada Fântânii din oraș și a provocat un accident în care a lovit altă mașină.

ADVERTISEMENT

Din fericire, nu au existat victime, ci doar daune materiale, iar în urma investigațiilor, s-a descoperit că Dan Morega avea permisul suspendat începând cu data de 6 februarie.

De asemenea, i-a fost deschis și un dosar penal pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul fără permis, conform declarațiilor oficiale ale IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

„În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că bărbatul avea permisul de conducere retras, de la data de 6 februarie. În cauză, a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost retras”, au mai transmis reprezentanţii IPJ Gorj.

Fostul prefect de Gorj nu mai are voie să conducă din motive medicale

Recent, Dan Ilie Morega, aflat în imposibilitatea legală de a conduce din motive medicale. La finalul lunii februarie, acesta a fost internat într-o secție de psihiatrie pentru o expertiză care să evalueze capacitatea sa de a conduce. Cu toate acestea, înregistrările arată că el a declarat că intenționează să continue să conducă mașina, indiferent de interdicțiile legale și medicale care i-au fost impuse.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost prins de mai multe ori la volan în ciuda suspendării permisului, de patru ori în județul Gorj, o dată în județul Mehedinți și o dată în București. Incidentul din Capitală a avut loc pe 13 martie în București, când a fost văzut la Ambasada Rusiei, unde a întrebat dacă au program cu publicul.

„Din probele administrate în cauză a rezultat că la data de 10.03.2024, în intervalul orar 12:00 – 13:00, inculpatul a condus un autovehicul pe drumurile publice, fiind identificat în jurul orelor 12:00 pe Șos. Pavel D. Kiseleff, unde a oprit autovehiculul pentru aproximativ 1 – 2 minute în fața Ambasadei Rusiei de pe Șos. Pavel D. Kiseleff nr. 6, după care și-a continuat deplasarea către Piața Victoriei, iar în jurul orelor 12:46 a condus pe Bd. Lascăr Catargiu, din direcția Piața Universității către Piața Romană.

ADVERTISEMENT

În Piața Romană a efectuat virajul stânga pe Bd. Dacia, unde a oprit în fața Hotelului Duke până la ora 13:00, continuându-și deplasarea pe Bd. Dacia către Calea Victoriei”, mai adaugă Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 București.

Morega este acum sub control judiciar pentru că a condus un autovehicul în ciuda faptului că i-a fost suspendată licența din motive medicale și i s-a interzis să mai conducă pe drumurile publice.

ADVERTISEMENT