News

Fostul prefect de Vaslui a murit la doar 55 de ani. Politicianul fusese diagnosticat cu o boală necruţătoare

S-a stins din viață la doar 55 de ani un fost deputat și prefect din Vaslui. Omul fusese diagnosticat cu o boală necruțătoare
22.05.2024 | 15:34
Fostul prefect de Vaslui a murit la doar 55 de ani Politicianul fusese diagnosticat cu o boala necrutatoare
Moarte la doar 55 de ani pentru fostul prefect de Vaslui. Daniel Toma a murit din cauza unei boli necruțătoare. Sursa foto: Vremea Nouă
ADVERTISEMENT

Daniel Olteanu, fost prefect și parlamentar de Vaslui, a murit marți seară la vârsta de 55 de ani. De aproape doi ani, se lupta cu grave probleme de sănătate pe care a încercat să le trateze în străinătate.

Fost prefect de Vaslui, doborât de o boală necruțătoare

Diagnosticul său teribil l-a primit pe 14 octombrie 2022, de Sfânta Parascheva, iar în noiembrie 2022 a suferit prima operație la Iași, scrie vremeanoua.ro. Medicii i-au recomandat radioterapie, avertizând că altfel nu va supraviețui mai mult de un an și jumătate.

ADVERTISEMENT

Olteanu a refuzat tratamentul și a plecat în Franța pentru alte intervenții medicale. Medicii francezi i-au spus același lucru, dar el spera să trăiască suficient pentru a beneficia de un nou medicament revoluționar.

Cum nu mai avea șanse de recuperare, și-a petrecut ultimele zile acasă, la Bârlad. Săptămâna trecută, starea sa s-a deteriorat și a intrat în comă neurologică. Ieri, și-a recăpătat temporar conștiența și a primit Sfânta Împărtășanie de la un preot. A murit spre seară.

ADVERTISEMENT

Sicriul cu trupul său neînsuflețit a fost depus la Biserica „Sf. Dumitru” de lângă Primăria Bârlad, iar înmormântarea va avea loc sâmbătă. Prietenii și familia îl roagă pe toți cei care l-au cunoscut să-și amintească de el ca de un om bun și demn. Presa locală menționează că el știa de la început că boala sa era implacabilă, dar a luptat cu demnitate și curaj, așa cum a făcut întotdeauna în cariera sa politică.

Cine a fost Daniel Olteanu

Daniel Olteanu a fost director al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Vaslui din august 2013 până în februarie 2016. A fost apoi numit prefect al județului Vaslui de către Partidul Național Liberal.

ADVERTISEMENT

La alegerile parlamentare din 2016, PNL l-a pus în fruntea listei pentru Camera Deputaților. Ca parlamentar, a avut 55 de propuneri legislative, dintre care 13 au devenit legi. Unul dintre proiectele sale importante a fost Drumul Expres Tișița-Bârlad-Albița, pentru care a luptat să obțină finanțare și să promoveze necesitatea sa pentru județul Vaslui.

În 2018, a părăsit PNL și s-a alăturat ALDE. În 2020, a obținut un rezultat excelent la alegerile locale, câștigând trei mandate de consilieri județeni. În aprilie 2021, a devenit președintele ALDE la nivel național, dar nu a avut mult timp să se bucure de această realizare, deoarece un an și jumătate mai târziu a fost diagnosticat cu o boală necruțătoare.

ADVERTISEMENT

A predat conducerea colegului său Dan Marian și a fost treptat scos din structurile partidului. În ultimul an, sănătatea sa a devenit prioritatea sa principală. Deși era conștient de prognosticul sever, spera într-un tratament inovativ. Daniel Olteanu lasă în urmă doi fii pe care îi iubea și de care era foarte mândru.

ADVERTISEMENT