News

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanțe. Reacția politicianului

03.03.2021 | 22:54
Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu doua gloante Reactia politicianului
ADVERTISEMENT

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanțe. Gestul a stârnit reacții de solidaritate din partea lumii politice italiene, iar bărbatul și-a exprimat aprecierea și a precizat că va merge înainte cu curaj.

Plicul care conținea două gloanțe a fost primit miercuri și nu conținea niciun mesaj scris. Acesta a fost trimis la Roma, la sediul Senatului. Gestul a fost pus pe seama „climatului de ură”.

ADVERTISEMENT

Matteo Renzi traversează o perioadă în care nu are parte de prea multă popularitate în Italia. În luna ianuarie a provocat o criză politică care a dus la destrămarea coaliției de guvernare, iar premierul Giuseppe Conte a fost nevoit să demisioneze.

Fostul premier italian Matteo Renzi a primit un plic cu două gloanțe. Reacția politicianului

„Un plic cu două cartușe a fost livrat lui Matteo Renzi. O amenințare înfricoșătoare, care sper să fie condamnată ferm de toată lumea,” a scris pe Facebook Teresa Bellanova, vice-ministru și membru al partidului Italia Viva.

ADVERTISEMENT

„Este timpul să spunem punct acestei politici pline de violență și ură. Matteo, suntem alături de tine, cu putere și mândrie. Nu ne vom lăsa intimidați”, a adăugat aceasta.

Majoritatea partidelor politice, Mişcarea 5 Stele (M5S), Partidul Democrat (centru-stânga), La Liga (extrema dreaptă) și Forza Italia (dreapta) și-au exprimat solidaritatea cu fostul premier. Acesta a condus guvernul italian timp de doi ani, între 2014 și 2016.

ADVERTISEMENT

După srijinul primit din partea politicienilor italieni, Matteo Renzi a publicat un mesaj pe Facebook: „Vă mulţumesc tuturor. Mergem înainte împreună în libertate şi cu curaj.”

Mai bine de 10.000 de oameni au reaționat la postarea fostului premier. Majoritatea acestora au trimis mesaje de susținere și au blamat climatul de ură din politica italiană. Internauții au specificat că acesta este, în mare parte, influențat de presă.

ADVERTISEMENT

Matteo Renzi este în prezent lider al unui partid politic de mici dimensiuni, scindat din Partidul Democrat (de centru-stânga). Această situație nu este o premieră în politica italiană. Foştii prim-miniștrii Silvio Berlusconi, Mario Monti sau Romano Prodi au primit și ei în trecut plicuri cu gloanțe.

ADVERTISEMENT
Tags: