Fotbal intern

Fostul preparator fizic de la FCSB demontează mitul TRX: „Nu ajută la meciuri”

23.09.2018 | 12:27
Fostul preparator fizic al FCSB, Matteo Spatafora, critică exercițiile de tip TRX

Fostul preparator fizic de la FCSB, Matteo Spatafora, a vorbit despre antrenamentele de tip TRX pe care trupa roș-albastră le-a făcut în perioada Reghecampf. Spatafora, în prezent preparator fizic la PAOK Salonic, susține că acest tip de antrenamente nu este util pentru fotbal.

„Exercițiile cu TRX-ul sunt foarte interesante, dar asta se face la sală pentru câteva minute pentru tonifiere. Și eu îl folosesc, dar 5-6 minute și nu putem să ne punem baza în TRX. La Steaua de 2-3 ori pe săptămână se făcea jumătate de oră TRX. Eu i-am spus lui Reghe că este timp pierdut, că nu are intensitate, că nu ajută la meciuri. E adevărat că ajută corpul, la fel cum o fac și abdomenele, dar nu e ceva pe care să îți pui baza. Aici facem înainte de antrenament, dar face doar cine vrea”, a spus Spatafora, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru FANATIK.RO.

Fostul preparator fizic FCSB s-a certat din cauza antrenamentelor TRX cu Reghe și Meme

Preparatorul fizic Matteo Spatafora a plecat de la FCSB cu scandal. Spatafora a fost dat afară de la echipa roș-albastră întrucât nu a fost de acord ca antrenorul și directorul sportiv să îi dicteze cum să își facă antrenamentele: „Reghecampf a vrut ca eu să fac ceea ce făcea Neubert înainte. Treburile stau în felul următor. Nu poţi să faci o pizza şi să vină altcineva şi să îţi spună ce să pui în ea. Atunci fă tu pizza şi nu mă întreba pe mine. Fiecare are ideile lui, programul lui. Putem să discutăm, dar nu s-a întâmplat asta şi am intrat într-un conflict”, a mai spus Spatafora, pentru FANATIK.RO.

Și fostul antrenor al Stelei/FCSB, Ilie Stan, l-a criticat în trecut pe Reghecampf pentru felul în care își pregătește echipa: „Cred că realizează şi el cît e de dificil să închege echipa pînă la prima etapă. Fotbalul nu e doar să tragi de TRX, e mai complicat, trebuie să ai şi omogenitate, relaţii de joc”, a spus Stan.

TRX vine de la “Total Rezistance eXercise”, iar principiul utilizării lui este unul foarte simplu. Exerciţiile se desfăşoară cu ajutorul a două benzi şi greutatea propriului corp. Cei care practică aceste exerciții se folosesc de forța gravitațională. TRX a fost inventat de trupele americane Navy Seals. Aceștia au folosit două corzi de paraşută cusute cu ustensilele aflate la dispoziţie în trusa de reparat bărcile pneumatice.