Fotbal intern

Fostul preparator fizic de la FCSB știe de ce se accidentează jucătorii. “Nu e ghinion!” Săgeți către Gigi Becali. EXCLUSIV

01.08.2019 | 18:51
Dennis Man, accidentat în FCSB - FC Botoșani. Fostul preparator fizic știe de ce se "rup" jucătorii lui Bogdan Andone. Sursă foto: sportpictures.eu

Matteo Spatafora, fostul preparator fizic al FCSB-ului care lucrează pentru Răzvan Lucescu la Al Hilal, a vorbit pentru FANATIK despre problemele pe care le întâmpină vicecampioana României cu accidentările și a dezvăluit de ce se “rup” jucătorii lui Bogdan Andone atât de repede. Reacția lui Spattafora a venit după ce și Thomas Neubert a comentat pentru site-ul nostru despre situația de la FCSB. Italianul a lăsat să se înțeleagă că metodele alese de staff-ul roș-albaștrilor sunt demodate, iar fotbaliștii au de suferit.

Fostul preparator fizic de la FCSB știe de ce se accidentează jucătorii

“Nu știu ce s-a întâmplat acolo dar cu siguranță ceva este greșit. Sunt prea mulți jucători accidentați și nu poate fi doar ghinion. De 6-7 ani istoria se tot repetă. Pot să spun că orice echipă care face antrenamente fără minge nu este modernă. Fotbalul a devenit mai rapid decât acum 10 ani, iar dacă mușchii sunt prea obosiți sau prea tensionați din cauza încărcării fizice, atunci au tendința de a se rupe mai ușor. Este recomandat să ții mușchiul mai proaspăt și mai agil folosind exerciții fizice de intensitate mare, dar cu mingea.

Cât despre preparatorul fizic eu știu că se poate întâmpla ca uneori antrenorul să prefere niște exerciții și să îl forțeze pe preparator să le pună în aplicare. Din păcate antrenorul decide ai două opțiuni: ești de acord cu el sau pleci… așa cum am făcut eu. Dacă găsești un antrenor care să te lase să îți faci treaba este mai ușor, iar rezultatele nu întârzie să apară. Este cum a fost la PAOK și cum este acum la Hilal cu Răzvan Lucescu. Eu cred că fiecare are un rol bine definit la o echipă, iar acel antrenor care vrea să hotărască exercițiile fizice, dieta jucătorilor și antrenamentele portarilor și orice altceva… este geniu sau nu e atât de inteligent”, a spus Matteo Spatafora pentru FANATIK.

Matteo Spatafora, săgeți către Gigi Becali

Întrebat dacă la FCSB se făceau exerciții fizice fără minge, Matteo Spatafora a răspuns afirmativ. Mai mult, italianul a trimis și săgeți către Gigi Becali. “Înainte așa era. După cum am citit în ziarul vostru și acum e la fel. Repet, depinde cine hotărâște antrenamentul. Antrenorul? Preparatorul fizic? Alții? Pentru că la Steaua toți sunt antrenori”, a încheiat actualul preparator fizic de la Al Hilal.

Matteo Spatafora a fost adus la FCSB de Mihai Stoica, directorul sportiv al FCSB-ului care l-a propus și pe Marian Lupu la gruparea roș-albastră, dar a fost dat afară de Laurențiu Reghecampf. Mai mult, preparatorul fizic italian a fost trimis luni de zile să antreneze la liceul “Mircea Eliade” deoarece a refuzat să își rezilieze contractul.