News

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, condamnat la 7 ani de închisoare cu executare. Sentința nu e definitivă

30.04.2020 | 20:17
Fostul presedinte al Consiliului Judetean Brasov Aristotel Cancescu condamnat la 7 ani de inchisoare cu executare Sentinta nu e definitiva
Aristotel Căncescu, condamnat la 7 ani cu executare. Foto: Adevărul
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Aristotel Căncescu, a fost condamnat la 7 ani de închisoare într-un dosar în care a fost judecat pentru fapte de corupție.

Sentințe dure pentru fostul președinte al CJ Brașov

Decizia Tribunalului Brașov nu este definitivă. În același dosar a fost condamnat și Ion Diniță, la 4 ani cu executare, fostul deputat al Partidului Conservator.

ADVERTISEMENT

Potrivit bizbrasov.ro, procurorii DNA au anchetat fapte desfășurate în perioada noiembrie 2006 – noiembrir 2014, referitor la „activitatea inculpaţilor Căncescu Adrian Aristotel, preşedintele al Consiliului judeţean Brașov şi Ispas Radu Petru, administrator public al judeţului Brașov”.

Cei doi politicieni și-au folosit funcția publică de autoritate locală pentru interesele firmelor SC Gotic SA (reprezentată de Ion Diniță) și SC Ramb Sistem SRL.

ADVERTISEMENT

Aceste firme sunt considerate firme de casă ale inculpaților și dețineau aproape toate contractele derulate cu Consiliul Județean Brașov, reușind performanța să li se încredințeze direct, preferențial, majoritatea proiectelor importante din județ, conform bizbrasov.ro.

Conform rechizitoriului, Căncescu Aristotel este acuzat de „abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit (5 infracțiuni) , luare de mită, spălare a banilor,în formă continuată, trafic de influenţă.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Aristotel mai e acuzat de instigare la tentativă la abuz în serviciu.

La rândul său, Ion Diniță este acuzat de complicitate la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit(2 infracțiuni), dare de mită și spălare a banilor, în formă continuată.

Pe lângă anii de închisoare pe care vor trebui să-i execute, dacă sentința va rămâne neschimbată, inculpații vor fi nevoiți să plătească 40 de milioane de lei despăgubiri.

ADVERTISEMENT