News
notix pixel id

Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj

Un tribunal egiptean l-a condamnat marti pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi, destituit in 2003 de armata, la inchisoare pe viata pentru spionaj in favoarea miscarii palestiniene Hamas,...
16.06.2015 | 14:12
Fostul preşedinte al Egiptului, Mohamed Morsi, condamnat la închisoare pe viaţă pentru spionaj

Un tribunal egiptean l-a condamnat marti pe fostul presedinte islamist Mohamed Morsi, destituit in 2003 de armata, la inchisoare pe viata pentru spionaj in favoarea miscarii palestiniene Hamas, organizatiei libaneze Hezbollah si Iranului. In acest proces, a mai fost confirmata pedeapsa contra a 16 co-acuzati, dintre care doi inalti responsabili ai Fratiei Musulmane condamnati deja la moarte pe 16 mai pentru livrarea de documente secrete in strainatate intre 2005 si 2013, relateaza Agerpres.

Aceeasi instanta urmeaza sa confirme sau sa infirme marti pedeapsa cu moartea dictata contra lui Mohamed Morsi pe 16 mai, intr-un alt proces, intentat pentru planuirea unei evadari in masa dintr-o inchisoare si incitare la violenta in timpul revoltei din 2011.

Morsi, primul presedinte ales democratic in Egipt, poate face apel. El a fost deja condamnat la 20 de ani de inchisoare intr-un prim proces pentru violentele comise contra manifestantilor in timpul scurtului sau mandat de un an.

Contra lui Mohamed Morsi sunt deschise in total cinci procese judiciare.

Sursă: www.stirileprotv.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Abonează-te acum la Taifasuri și poți câștiga premii de vis!
  • Nr. 865. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri