News

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, mesaj dur pentru Occident: ”Ne sancționează și apoi ne cer alimente. Nu suntem idioți”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, critică măsurile aspre, impuse de Occident țării sale: ”Ne sancționează și apoi ne cer alimente!”, spune el.
20.05.2022 | 10:04
Fostul presedinte al Rusiei Dmitri Medvedev mesaj dur pentru Occident Ne sanctioneaza si apoi ne cer alimente Nu suntem idioti
Dmitri Medvedev critică sancțiunile Occidentului impuse Rusiei. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Dmitri Medvedev, fost lider al Kremlinului, spune că Occidentul nu-i poate sancționa țara cu restricții economice ”nebunești”, după care să se aștepte ca Rusia să-i garanteze aprovizionarea cu alimente.

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, deranjat de sancțiunile Occidentului

”În caz contrar, nu are sens: pe de o parte ne pun sancţiuni nebuneşti şi pe de altă parte ne cer să asigurăm aprovizionarea cu alimente. Nu merge aşa, nu suntem idioţi”, a transmis joi Dmitri Medvedev occidentalilor, informează Agerpres, care citează AFP.

ADVERTISEMENT

Afirmația fostului președinte rus a venit în aceeași în care secretarul de stat american, Antony Blinken, a acuzat Moscova că a luat ca ostatică  ”aprovizionarea cu alimente a milioane de ucraineni şi a milioane de alte persoane din întreaga lume”. Blinken a folosit aceste cuvinte la o ședință a Consiliului de Securitate al ONU, din SUA.

”Ţara noastră este pregătită să îşi asume toate obligaţiile”, a mai precizat Medvedev, subliniind că așteaptă ajutorul partenerilor ”comerciali”, a notat pe Telegram actualul vicepreşedintele al Consiliului de Securitate al Rusiei.

ADVERTISEMENT

Rusia şi Ucraina, țări importante în aprovizionarea Planetei. Asigură 30% din necesarul de alimente populației

30 din aprovizionarea cu alimente a Planetei asigură cele două țări, Rusia și Ucraina. Joi, SUA și Moscova s-au blamat pentru agravarea insecurității alimentare, de pe tot Globul.

Washingtonul a cerut Rusiei să deblocheze exporturile de cereale din Ucraina, în porturile din Marea Neagră.

ADVERTISEMENT

”Nu mai blocaţi porturile Mării Negre! Permiteţi libera circulaţie a navelor, trenurilor şi camioanelor care transportă alimente în afara Ucrainei.

Nu mai ameninţaţi cu suspendarea exporturilor de alimente şi îngrăşăminte către ţările care vă critică războiul de agresiune”, a transmis Antony Blinken.

ADVERTISEMENT

Ambasadorul Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia, a respins acuzațiile americanilor, precizând că Occidentul are intenția ”de a face Rusia să îşi asume vina pentru toate problemele lumii”.  Vasili Nebenzia a spus că de multă vreme omenirea se confruntă cu o criză alimentară.

”Criza alimentară din lume există de mult timp, iar cauzele sale fundamentale provin dintr-o spirală inflaţionistă, alimentată de costurile în creştere ale asigurărilor, fluxurilor logistice dificile şi “speculaţiilor pe pieţele occidentale”, a mai afirmat oficialul rus.

ADVERTISEMENT
Tags: