Sport

Fostul președinte de la Rapid, uluit de comunicatul lui Dan Șucu. ”E dezinformat, manipulat. Sunt două găști acolo”

Un fost președinte de la Rapid a reacționat după comunicatul transmis de Dan Șucu, acționarul majoritar al clubului. Acesta a vorbit despre situația complicată de la echipă
01.05.2024 | 18:45
Fostul presedinte de la Rapid uluit de comunicatul lui Dan Sucu E dezinformat manipulat Sunt doua gasti acolo
Cum a reacționat un fost președinte al Rapid-ului după comunicatul dat de Dan Șucu. Foto: SportPictures
ADVERTISEMENT

Fostul președinte al Rapidului, Dinu Gheorghe, a vorbit despre comunicatul transmis de Dan Șucu. Acesta a discutat și despre situația sportivă a giuleștenilor, care nu au reușit să obțină calificarea în preliminariile Conference League, deși acum o lună se vorbea despre titlu.

Dinu Gheorghe speră ca giuleștenii să treacă peste acest moment complicat

Dinu Gheorghe a vorbit într-o intervenție televizată despre problemele cu care se confruntă giuleștenii. Fostul președinte al Rapidului a transmis că speră ca Dan Șucu să rezolve situația, însă este pesimist și a precizat că, pe termen scurt, nu crede că fanii vor avea prea multe motive de a se bucura de performanțe echipei.

ADVERTISEMENT

„Este un comunicat cu multă substanță. Sperăm că domnul Șucu stăpânește comunicatul. Trece printr-un moment foarte greu pentru ce s-a întâmplat în ultimii doi ani de zile. Nimeni nu se aștepta.

Lucrurile sunt destul de complicate și cred că pe termen scurt nu vor apărea surprize pentru suporteri. Totul se va construi pe termen mediu. De la a apărea până a se realiza e cale lungă. Sunt probleme.

ADVERTISEMENT

Nu aș vrea să dau nume. Sunt doi oameni care decid. Angelescu și Niculae. Nu putem să îi despărțim. Domnul Șucu a spus de la început că nu se implică pentru că nu se pricepe.

Cred că este dezinformat, manipulat. Sunt două găști la Rapid. Una formată din persoanele din club și una formată din foști jucători care sunt în afara clubului și vor să influențeze deciziile. Domnul Șucu trebuie să înțeleagă”, a explicat Dinu Gheorghe pentru Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu a anunțat măsuri dure după ratarea obiectivului

Rapid București a obținut un singur punct în playoff-ul Superligii după 7 etape, iar Dan Șucu a anunțat că va lua măsuri drastice pentru a pune capăt acestei crize. Acesta a postat un comunicat pe pagina oficială de Facebook a echipei în care a notat:

“Stimați Rapidiști,

Faptul că nu am reușit să atingem niciunul dintre obiectivele propuse pentru acest sezon este dezamăgitor pentru noi toți – pentru dumneavoastră, suporterii, pentru angajații clubului, cât și pentru cei doi acționari, în egală măsură.

ADVERTISEMENT

Rezultatele proaste din acest an, în condițiile în care investițiile au crescut substanțial, necesită o regândire completă a modului în care evaluăm performanța tuturor colegilor din departamentul sportiv: jucători, antrenori, staff tehnic, manageri (…).

(…) Pentru mine, este evident că la noi evaluările au fost făcute sub standardele cu care sunt eu obișnuit, iar managerii nu au apărat interesele clubului într-un mod ferm și exigent. La Rapid, nu dorim să ne spălăm rufele în public. Lăsăm alte echipe să facă acest lucru, dar vom interveni imediat pentru a aduce rigurozitatea și performanța în club.

În ultimii doi ani, m-am ocupat direct de zona economică a Rapidului, unde am reușit să creștem repede și sănătos, managerii și-au asumat responsabilitățile, iar gestiunile sunt ținute curat, ireproșabil. Acum, însă, rezultatele proaste ale echipei, din ultima vreme, m-au forțat să aloc atenție și în zona sportivă (…).

(…) Am mai spus-o și o repet: manageri băieți buni nu există! Există doar manageri corecți, care mulțumesc celor care merită să primească mulțumiri și care îi sancționează pe cei care merită sancționați, și fac acest lucru constant și echilibrat (…).

(…) Da, este adevărat, toate campioanele din ultimii 6-7 ani sunt cluburi autoritare, care pun accent pe disciplină, în care deciziile se execută și nu se comentează. Dacă ne dorim să-i învingem, trebuie, la rândul nostru, să fim disciplinați și hotărâți!”.

Giuleștenii speră să obțină puncte pe finalul sezonului

Rapidiștii mai au de disputat 3 meciuri în acest sezon. În etapa următoare, vor juca în deplasare împotriva celor de la CFR Cluj. Până acum, Rapidul este echipa cu cele mai puține goluri înscrise și cele mai multe primite din Superligă. În playoff, giuleștenii au suferit 6 înfrângeri și au obținut un singur punct, chiar împotriva campioanei FCSB.

ADVERTISEMENT