Life

Fostul Principe Nicolae a fost în biserica în care a intrat Regele Mihai după exil: „M-am rugat și pentru bunicii mei”

Fostul principe Nicolae a participat la Sfânta Liturghie și s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae din Biserica Sf. Gheorghe Nou, unde a pășit Regele Mihai l, după un exil de 40 de ani.
28.04.2022 | 13:00
Fostul Principe Nicolae a fost in biserica in care a intrat Regele Mihai dupa exil Mam rugat si pentru bunicii mei
Principele Nicolae s-a rugat în Bisrica Sfântul gheorghe Nou, în care a intrat bunicul său, Regele Mihai l, când a venit în România în anul 1992. Sursa foto: arhiva personală.
ADVERTISEMENT

Fostul principe Nicolae a fost primit cu fast la Biserica Sf. Gheorghe Nou din Capitală, în care a intrat bunicul său, Regele Mihai l. Se întâmpla în urmă cu 30 de ani, când acesta a venit pentru prima dată în țară. Nepotul Regelui Mihai l s-a rugat la moaștele Sfântului Nicolae, din acest lăcaș de cult.

Fostul principe Nicolae s-a rugat în Biserica Sfântul Gheorghe Nou, unde a pășit Regele Mihai l după exil

Principele Nicolae a fost la Biserica Sf. Gheorghe Nou din București. Este același lăcaș de cult în care s-a rugat Regele Mihai în 1992, când a venit în România după un exil de peste patruzeci de ani!

ADVERTISEMENT

La 30 de ani de la acest eveniment, Nicolae al României a participat la Sfânta Liturghie, condusă de părintele paroh, Emil Cărămizaru, din cea de-a treia zi de Paști.

După Sfinta Liturghie a avut loc un moment comemorativ. Alocuțiunile au fost susținute de către Parohul bisericii de la Km. Zero, Pr. Emil-Nedelea Cărămizaru, Părintele Gheorghe Bogdan, parohul acestui locaș în anul 1992, Principele Nicolae și Marilena Rotaru.

ADVERTISEMENT

”L-am privit prin ochii unui băiețel de 7 ani”

Pe 26 aprilie 1992, sute de mii de oameni au venit în întâmpinarea Regelui Mihai I la biserica voievodală “Sfântul Gheorghe-Nou” din București, pentru a-l primi din nou “acasă”.

A fost unul dintre cele mai emoționante momente pe care le-am trăit vreodată, moment pe care atunci l-am privit prin ochii unui băiețel de 7 ani, care tocmai își vedea bunicul într-o cu totul altă ipostază – aceea de Suveran al țării”, a declarat pentru FANATIK, Nicolae al României.

ADVERTISEMENT

Fostul principe s-a rugat pentru bunicii lui

Fostul principe Nicolae s-a rugat și pentru bunicii lui la moaștele Sfântului Nicolae, adăpostite în acest lăcaș de cult situat în inima Bucureștiului.

Nepotul Regelui Mihai l s-a bucurat de privilegiul de a semna pe Evanghelia pe care a semnat Alteța Sa Regală în anul 1992, când a vizitat această biserică după exil.

ADVERTISEMENT

”Am retrăit ieri acele clipe emoționante alături de cei prezenți la Sfânta Liturghie, ocazie cu care m-am rugat pentru bunicii mei.

În depănarea amintirilor mi-au fost alături parohul bisericii, Pr. Emil-Nedelea Cărămizaru, Părintele Gheorghe Bogdan, parohul  locașului în anul 1992 și jurnalistul Marilena Rotaru.

De asemenea, am avut onoarea de a semna pe Evanghelia, alături de semnătura bunicului meu din 1992, ceea ce a făcut ca ziua de ieri să fie cu atât mai specială pentru mine”, a mai declarat fostul principe Nicolae.

”A fost subliniată importanța acestui eveniment istoric, precum și personalitatea marcantă a Regelui Mihai I al României”, a declarat și părintele Emil Cărămizaru, parohul Bisericii Sfântul Gheorghe Nou din București.

Nicolae și Alina s-au cununat la Sinaia

La începutul lunii aprilie, fostul principe Nicolae a lansat la Pitești o carte intitulată ”Bunicul meu, Regele Mihai l”. Volumul cuprinde imagini și povestiri despre acesta. Nicolae al României este căsătorit cu Alina Binder și au doi copii, o fetiță și un băiețel, care poartă numele bunicului său, Mihai.

Nicolae și Alina Binder mai au un copil, o fetiță pe nume Maria-Alexandra. Micuța s-a născut tot la Spitalul Polizu, pe 7 noiembrie 2020. Cei doi și-au unit destinele în anul 2018 la Biserica Sfântul Ilie din Sinaia.

 

ADVERTISEMENT