Life

Fostul principe Nicolae și Alina Binder au ales numele copilului, strănepotul Regelui Mihai: “Ne-am gândit. I-am cumpărat tot”. Exclusiv

Fostul principe Nicolae și Alina Binder vor deveni părinți de băiat. Cei doi au ales numele copilului, strănepotul Regelui Mihai, care urmează să vină pe lume, cel mai probabil, după Paște.
08.04.2022 | 14:47
Fostul principe Nicolae si Alina Binder au ales numele copilului stranepotul Regelui Mihai Neam gandit Iam cumparat tot Exclusiv
Principele Nicolae va fi tată de băiat. Soția lui va naște în preajma Paștelui. Sursa foto: FANATIK
ADVERTISEMENT

Fostul principe Nicolae a lansat cartea ”Bunicul meu, REGELE MIHAI”, joi, la Pitești, unde a vorbit despre ultimul rege al României. Acesta a declarat că va petrece sărbătorile de Paște acasă, în așteptarea băiețelului.

Fostul principe Nicolae și Alina Binder vor avea un băiețel. Au ales numele strănepotului Regelui Mihai

Joi, 7 aprilie, la lansarea cărții sale ”Bunicul meu, REGELE MIHAI”, nepotul preferat al regretatului rege al României a declarat că nu vrea să dezvăluie numele copilului său, dar i-a cumpărat tot ce are nevoie. În așteptarea noului moștenitor, Nicolae al României și soția sa, Alina Binder, vor petrece Paștele acasă. IPS Calinic a dezvăluit la eveniment că Nicolae al României va avea un băiețel. Fetița fostului principe Nicolae și a Alinei Binder a fost botezată de acesta.

ADVERTISEMENT

“Vom petrece Paștele acasă, cu emoții”

Nicolae al României și soția lui, Alina Binder, vor fi de Paște acasă, în așteptarea celui de al doilea copil al lor. De această dată, ei vor avea un băiețel, dar fostul principe nu a dorit să dezvăluie numele bebelușului care va veni în curând pe lume.

”Ne-am gândit la un nume, dar nu îl dezvăluim. Tot ce pot spune este că va fi botezat la Alba Iulia. În așteptarea băiețelului nostru vom petrece Paștele acasă, cu emoții. I-am cumpărat tot ce trebuie.”, a declarat, pentru FANATIK, fostul principe Nicolae al României, despre strănepotul Regelui Mihai.

ADVERTISEMENT

Așteptat cu pâine și sare, conform tradiției

Evenimentul a avut loc în Biblioteca Județeană din Argeș. Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Vremea, în anul 2021, dar până acum n-a avut parte de o lansare oficială, din cauza restricțiilor împotriva COVID-19, impuse de autorități. Cartea a fost scrisă de fostul principe Nicolae, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai.

principe nicolae
Nicolae al României a fost așteptat cu pâine și sare, dar și multe flori. Sursa foto: FANATIK/Centrul Cultural Călinești.

La Pitești, Nicolae al României a fost întâmpinat de copiii de la Căminul Cultural Călinești. Fetițele Maria Bold și Gloria Năstase l-au așteptat pe Nicolae al României cu sare și pâine, dar și cu flori, ca un arc peste timp al momentului în care Regele Carol a fost primit de argeșeni cu flori, la prima venire a lui în România.

ADVERTISEMENT

Volumul aduce în atenție numeroase fotografii inedite cu Regele Mihai l care a murit la 96 de ani, pe 5 decembrie 2017. În foarte multe imagini, inclusiv cea de pe copertă, nepotul Regelui Mihai se află alături de acesta. Nicolae al României a vorbit cu multă emoţie despre bunicul pierdut, a rememorat amintiri din copilăria sa, dar și din perioada adolescenței.

”Bunicul meu a fost un om foarte modest, simplu, credincios, un om care s-a gândit numai la alții, la români, la România… Dar și la persoane care au fost alături de el de când era mic, Regina Elena, mama și biserica”, a spus Nicolae al României la lansarea cărții de la Pitești.

ADVERTISEMENT
principe nicolae
Principele Nicolae a primit flori și de la finele lui Ion Dolănescu, Olga și Doina Panaete. Sursa foto: FANATIK.

Regele Mihai a fost pasionat de mecanică: “Îl găseam ori sub mașină, ori reparând o piesă”

Spune că imaginile din copilărie cu Regele Mihai sunt acelea când îl găsea de cele mai multe ori în atelier reparând mașini. La lansare, fostul principe și-a mai amintit și cum bunicul său i-a dat voie să conducă un automobil la care ținea enorm. Este vorba de un Jeep dăruit de generalul Patton.

”Pasionat de mecanică, pe bunicul meu îl căutam toată casa și, atunci când nu îl găseam, știam că mai este un singur loc unde putea fi, în atelier. Acesta era puțin mai departe de casă. Și îl găseam ori sub mașină, sub Jeep ori reparând o piesă cumva. A încercat să-mi explice, dar eram mic și la vârsta aceea nu înțelegeam ce face”, a povestit Nicolae al României.

ips calinic
ÎPS Calinic și fostul principe Nicolae. Sursa foto: FANATIK.

Dat de gol de Episcopul Argeșului

Bun prieten cu Nicolae al României, ÎPS Calinic, arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, a avut un discurs cu umor la adresa acestuia. De altfel, ÎPS Calinic a fost cel care l-a dat de gol pe fostul principe că va avea un băiețel.

”Trebuie să spun că prinţul Nicolae a avut în soţia sa o profesoară de română foarte bună. L-a învăţat foarte bine româna şi gramatica limbii române, iar gramatica limbii române este foarte dificilă. Eu nu ştiu limba română. O intuiesc. Este o frumuseţe, un miracol limba română. E o fericire să poţi scrie şi citi în limba română”, a declarat arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului în cadrul evenimentului.

Fostul Principe Nicolae si părintele Rafael Vintilă. Sursa foto: FANATIK:
Fostul Principe Nicolae si părintele Rafael Vintilă. Sursa foto: FANATIK:

Fostul principe Nicolae va avea trei copii

Fostul principe Nicolae  va avea astfel trei copii. El și soția sa, Alina-Maria Binder, mai au o fetiță, Maria-Alexandra, care a venit pe lume pe 7 noiembrie 2020. Ea a fost botezată de ÎPS Calinic. Nicholae Medforth-Mills a primit titlul de principe al României în ziua în care a împlinit vârsta de 25 de ani, însă, în anul 2015, mai exact la data de 1 august, i-a fost retras și a fost exclus din linia de succesiune a tronului.

Retragerea titlului a venit aparent după o controveră legată de o relație cu o tânără din Brașov, care a rămas însărcinată. Nicoleta Cârjan este femeia care l-a făcut tată pentru prima dată pe fostul principe, dăruindu-i o fetiță, pe care ulterior acesta avea să o recunoască. Principele Nicolae s-a căsătorit în 2018 cu Alina Maria Binder, în Sinaia, fără ca reprezentanții Casei Regale a României să participe la ceremonie.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: