Life

Fostul principe Nicolae și soția lui, Alina Binder, și-au botezat băiețelul! Micuțul poartă numele Regelui Mihai

Fostul principe Nicolae și soția lui, Alina Binder, și-au botezat băiețelul, care poartă numele regelui Mihai. Anunțul a fost făcut pe contul de socializare.
18.06.2022 | 16:51
Fostul principe Nicolae si sotia lui Alina Binder siau botezat baietelul Micutul poarta numele Regelui Mihai
Alina Binder și fostul Principe Nicolae și-au botezat băiețelul. Sursa foto: Facebook.
ADVERTISEMENT

Fostul principe Nicolae și soția lui, Alina Binder, și-au botezat sâmbătă, 18 iunie, băiețelul. Anunțul a fost făcut pe contul de socializare al lui Nicolae de România. Acesta dezvăluit locul în care are loc ceremonia de creștinere a micuțului, care poartă numele Regelui Mihai. Fostul Principe și Irina Binder mai au o fetiță, pe Maria Alexandra.

Fostul principe Nicolae și-a creștinat băiețelul

Nepotul regelui Mihai, Nicolae Medforth-Mills, şi-a botezat sâmbătă fiul, pe Mihai, la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. „Este un moment foarte important în viaţa fiului nostru”, a declarat fostul principe.

ADVERTISEMENT

Fostul principe a spus că i-a pus numele micuțului în amintirea bunicului său și că i-a plăcut mult acest nume de sfânt.

„Bineînţeles, ne-a plăcut numele. Este şi în amintirea bunicului meu. E şi un nume de sfânt mare. Este foarte important pentru noi. Plus că şi eu sunt Mihai şi mai am un văr care este Mihai. Este un nume de familie. (…) E o tradiţie”, a explicat fostul principe, conform libertatea.ro.

ADVERTISEMENT

„Împreună cu soția mea, Alina-Maria de Roumanie, și întreaga noastră familie am sosit la Alba Iulia, unde va fi încreștinat fiul nostru Mihai. Săvârșirea Tainei Sfântului Botez va avea loc mâine dimineață, 18 iunie, la ora 11, în Catedrala Încoronării.

Cu bucurie vă anunțăm că transmisia ceremoniei religioase va putea fi urmărită în direct pe această pagină. Mulțumim tuturor celor care ne-au transmis calde și sincere urări! Așa să ne ajute Dumnezeu! NIHIL SINE DEO!”, a fost mesajul publicat de fostul principe Nicolae.

ADVERTISEMENT

Fostul principe Nicolae, dat de gol de IPS Calinic

Cu toate că fostul principe Nicolae a anunțat încă din luna decembrie a anului trecut că va mai avea încă un moștenitor, abia în aprilie s-a aflat sexul acestuia.

Joi, 7 aprilie, la lansarea cărții sale ”Bunicul meu, REGELE MIHAI”, nepotul preferat al regretatului rege al României a declarat că nu vrea să dezvăluie numele copilului său, însă i-a cumpărat tot ce are nevoie. IPS Calinic a dezvăluit la eveniment, că Nicolae al României va avea un băiețel. Fetița fostului principe Nicolae și a Alinei Binder a fost botezată de acesta.

ADVERTISEMENT

Așteptat cu pâine și sare, conform tradiției

La lansarea cărții sale de la Pitești din luna aprilie, fostul principe Nicolae a fost așteptat cu pâine și sare, conform tradiției. Evenimentul a avut loc în Biblioteca Județeană din Argeș.

Volumul a văzut lumina tiparului la Editura Vremea, în 2021, dar până acum două luni n-a avut parte de o lansare oficială, din pricina restricțiilor împotriva COVID-19, impuse de autorități. Cartea a fost scrisă de fostul principe Nicolae, cu prilejul împlinirii a 100 de ani de la nașterea bunicului său, Regele Mihai.

Cartea intitulată ”Bunicul meu, Regele Mihai” aduce în atenție numeroase fotografii inedite cu bunicul fostului principe Nicolae. Regele Mihai l a murit la 96 de ani, pe 5 decembrie 2017.

În foarte multe fotografii, inclusiv cea de pe copertă, nepotul Regelui Mihai se află alături de bunicul său. Nicolae al României a vorbit cu multă emoţie despre Regele Mihai l, bunicul pierdut, și a rememorat amintiri din copilăria sa, dar și din perioada adolescenței.

Fostul principe Nicolae s-a căsătorit în anul 2018 cu Alina Maria Binder, la Sinaia, fără ca reprezentanții Casei Regale a României să participe la ceremonia respectivă.

ADVERTISEMENT
Tags: