News

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis „Portocală”, va fi arestat pentru 30 de zile. Decizia ÎCCJ e definitivă

23.07.2020 | 18:47
Fostul procuror Mircea Negulescu zis Portocala va fi arestat pentru 30 de zile Decizia ICCJ e definitiva
ADVERTISEMENT

Fostul procuror Mircea „Portocală” Negulescu va fi arestat pentru 30 de zile, în urma unei decizii definitive luate de ÎCCJ.

Inițial Instanța Supremă îl plasase pe Negulescu sub control judiciar, însă a decis să admită contestația Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție.

ADVERTISEMENT

Procurorul „Portocală” a fost arestat pentru 30 de zile, Negulescu fiind urmărit în dosarul „Tony Blair”.

Mircea Negulescu a fost arestat pentru 30 de zile în dosarul „Tony Blair”

Negulescu a instrumentat când încă lucra la DNA Ploiești, dosarul „Tony Blair”, fiind acuzat că a fabricat probe.

ADVERTISEMENT

DNA Ploiești a pus în 2016 sechestru pe averea lui Sebastian Ghiță în dosarul „Tony Bair”, pentru suma de 220.000 de euro.

„Portocală” ar fi fabricat dosarul în care era vizat și Victor Ponta, fiind de asemenea implicat fostul premier al Marii Britanii, Tony Blair.

ADVERTISEMENT

Negulescu a fost exclus din magistratură anul trecut în urma scandalurilor în care a fost implicat. Victor Ponta a salutat vestea arestării lui „Portocală”, într-o postare pe Facebook.

Dl Negulescu a fabricat probe false / a șantajat persoane cercetate în alte dosare și i-a obligat să depună mărturii false / a folosit ilegal statutul de martor cu identitate protejată pentru cei șantajați de el / a influențat direct decizii strict politice și persoane publice din județul Prahova / a avut un comportament și acțiuni de crimă organizată folosind statutul de procuror și puterile legale specifice funcției / a cheltuit milioane de lei din bani publici pentru războaiele lui de interlop / și mai sunt și alții care au procedat la fel !

ADVERTISEMENT

Portocală ( ca și alții ca el) sunt o rușine pentru majoritatea magistraților corecți care aplică legea și își fac datoria / dar nu au fost niciodată pedepsiți și înlăturați ca niște uscături dintr-o pădure!

În SUA sau în orice țară europeană democratică era de mult în penitenciar / în România până azi a fost protejat !

Abuzurile grave ale celor care sunt plătiți sa aplice legea și să faca dreptate nu au fost niciodată pedepsite în România / poate acum se schimbă situația – și acum înțelegeți de ce se luptă PNL să desființeze Secția Specială – ca să îi protejeze pe infractorii care au fabricat dosare adversarilor lor politici!”, a explicat Ponta.

ADVERTISEMENT