News

Fostul șef al Casei de Pensii explică demiterea sa: ”Nu am executat fanteziile imposibile ale doamnei ministru”

28.04.2020 | 15:16
Fostul sef al Casei de Pensii explica demiterea sa Nu am executat fanteziile imposibile ale doamnei ministru
Violeta Alexandru acuză beneficiarii de pensii speciale din România: ”Sunt susținuți politic”. FOTO: INQUAM Photos/George Calin
ADVERTISEMENT

Laurențiu Țenț, fostul șef al Casei Naționale de Pensii Publice, a afirmat că nu i s-au adus niciun fel de explicații legate de demiterea sa de către premierul Orban, la propunerea ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Țenț crede că un posibil motiv al revocării  sale ar fi faptul că nu ar fi executat ”fanteziile imposibile” ale ministrului, scrie G4Media.

Țenț a fost numit la Casa de Pensii chiar de Violeta Alexandru

Motivul demiterii ar fi fost, potrivit unor surse din Ministerul Muncii, creșterea numărului de dosare care trebuiau soluționate și a reclamațiilor fără răspuns trimise de către pensionari. În plus, nu ar fi fost înnoit contractul de mentenanță al softului de la CNPP.

ADVERTISEMENT

Aberații. Softul a fost blocat la nivelul ministerului, există o corespondență în acest sens. De asemenea, nu a crescut numărul de dosare. Pot demonstra ambele cu documente”, a declarat Laurențiu Țenț pentru G4Media.

Țenț susține că ministrul nu i-a reproșat nimic și nu i-a oferit o motivație pentru demiterea sa.

ADVERTISEMENT

Nu am executat toate fanteziile imposibile ale doamnei ministru. Nu am putut să susțin lucruri false, neadevărate pe care ea le-a spus în presă referitor la activitatea Caselor de Pensii. Fake-news-ul cu arhiva este unul dintre acestea. Erau lucruri pe care le furniza publicului fără o consultare prealabilă și care provocau derută”, a spus fostul șef al CNPP.

Acesta nu vede care ar fi  indicatorii măsurabili pe baza cărora ministrul Muncii, Violeta Alexandru, să fi decis revocarea sa. ”Nu au fost întârzieri la plata pensiilor, nu au existat probleme deosebite în această perioadă. Nu știu care este motivația concretă, măsurabilă, și nu știu care sunt faptele la care se face referire”, susține Laurențiu Țenț.

ADVERTISEMENT

În schimb, acesta a admis  că a avut diferențe de opinii legate de ceea ce se poate face în domeniul administrației publice.

Au fost solicitări care nu puteau fi îndeplinite peste noapte, a aruncat în spațiul public informații care au creat confuzie, a avut o atitudine ostilă față de angajații Caselor Județene de Pensii. Și pe mine mă interesează performanța și asta am încercat în această scurtă perioadă, să îmi fac meseria și să fac performanță”, a adăugat Laurențiu Țenț.

ADVERTISEMENT

Premierul Orban l-a demis luni seară de Laurențiu  Țenț, propunerea de revocare fiind făcută de către ministrul Muncii și Protecției Sociale, Violeta Alexandru. Atribuțiile lui Tenț vor fi preluate de Tomiță Murgoci, secretarul general al instituției, până în momentul în care va fi numit un conducător oficial.

Am cerut revocarea din funcție a președintelui Casei Naționale de Pensii Publice. Datele obiective îmi indică faptul că nu suntem acolo unde trebuia să fim astăzi în îndeplinirea indicatorilor de performanță. Dincolo de evaluarea mea, mesajele primite, multe, de la pensionari care nu mă cunosc personal și care îmi relatează situații inaceptabile din teren, pentru mine contează mult”, a scris, pe Facebook, Violeta Alexandru.

Țenț a fost numit ca șef al CNPP tot de Violeta Alexandru, lucru pe care acesta îl admite. ”În funcții publice, mă interesează exclusiv performanța. Da, propunerea de numire din decembrie 2019 a fost a mea dar acest lucru nu înseamnă că de dragul de a mă proteja, nu iau decizii atunci când este cazul. Știu un lucru, se poate face performanță și la casele de pensii. Urmează câteva decizii de management importante”, a mai scris ministrul Muncii și Protecției Sociale.

ADVERTISEMENT
Tags: