ADVERTISEMENT
News

Fostul șef al DGA, chestorul Cătălin Ioniță, eliberat definitiv din funcție. Decret semnat de Klaus Iohannis

Autor: Adrian Baciu | 25.09.2020 | 15:46
Fostul șef al DGA, chestorul Cătălin Ioniță, eliberat definitiv din funcție. Decret semnat de Klaus Iohannis
Fostul șef al DGA, chestorul Cătălin Ioniță, eliberat definitiv din funcție. Decret semnat de Klaus Iohannis. Sursa foto: gazetadecluj.ro

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat vineri decretul prin care chestorul de poliție Cătălin Ioniță este eliberat din funcție și își încetează raporturile de serviciu.

ADVERTISEMENT

În urmă cu o săptămână, Ioniță fusese eliberat din funcția director general al Direcţiei Generale Anticorupţie pentru că Oficiului Registrului Naţional al Informaţiilor Secrete de Stat (ORNISS) nu i-a prelungit avizul de acces la informații clasificate.

Imediat după pupă demiterea din funcție, ofiţerul a fost pus la dispoziţia Ministerului Afacerilor Interne în vederea stabilirii altor atribuţii profesionale.

ADVERTISEMENT

Cătălin Ioniță, eliberat definitiv din funcție, după un decret semnat de Klaus Iohannis

În cursul zilei de vineri, Administrația Prezidențială a emis un comunicat de presă în care informează că președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de încetare a raporturilor de serviciu ale fostului șef DGA, chestor principal de poliție Cătălin Ioniţă.

Ioniţă a fost schimbat din funcţie după ce Direcţia Generală Protecţie Internă, serviciul de informaţii al MAI, i-a blocat acestuia avizul ORNISS. Cei de la G4Media scriu că, după această decizie fostul șef DGA a ieșit la pensie. Are doar 44 de ani.

ADVERTISEMENT

În acest moment, Conducerea Direcţiei Generale Anticorupţie este asigurată, conform atribuţiilor din fişa postului, de către adjuncţii acestei structuri, conform MAI.

ORNISS este instituția care exercită atribuții de reglementare, autorizare, evidență și control în domeniul protecției informațiilor clasificate, ale Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate în România și ale Normelor privind protecția informațiilor clasificate ale NATO în România.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Cătălin Ioniță

Chestorul Cătălin Ioniță este un personaj cunoscut în cadrul MAI. Acesta s-a aflat la conducerea Poliției Române, înlocuindu-l în funcție pe Bogdan Despescu, actual secretar de stat în cadrul Ministerului de Interne.

Pe 17 ianuarie 2018, Cătălin Ioniţă a fost numit la şefia Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), în locul lui Bogdan Despescu. Ioniţă a renunţat la şefia Poliţie Române pe 26 iunie 2018. El a invocat motive personale în decizia sa.

ADVERTISEMENT

La o zi după demisie, în 27 iunie, a fost chemat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi fals în declaraţii în formă continuată, fapte comise în perioada în care era şeful Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Sectorului 1, dosarul fiind constituit în 2018.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!