News

Fostul șef al Poliției Rutiere, despre accidentul de pe Laminorului: “Se pare că ceva a fost în neregulă”

Lucian Diniță crede că ceva a fost în neregulă în cazul accidentului rutier în care două copile au fost spulberate de mașina Poliției pe trecerea de pietoni
13.01.2022 | 17:11
Fostul sef al Politiei Rutiere despre accidentul de pe Laminorului Se pare ca ceva a fost in neregula
ADVERTISEMENT

Fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță, are anumite suspiciuni cu privire la accidentul îngrozitor petrecut joi, 13 ianuarie, în Capitală, unde două copile au fost spulberate de mașina Poliției pe trecerea de pietoni. Acesta consideră că ceva a fost în neregulă.

Fostul șef al Poliției Rutiere despre accidentul de pe Laminorului: “Se pare că ceva a fost în neregulă”

Întreaga țară a fost scandalizată de ce s-a întâmplat joi, în București, unde o mașină a poliției a spulberat două copile, chiar pe trecerea de pietoni. În urma impactului, una dintre fetițe a decedat.

ADVERTISEMENT

Tragicul eveniment petrecut în zona de nord-vest a Capitalei a fost comentat și de fostul șef al Poliției Rutiere, Lucian Diniță.

Bărbatul a explicat că, potrivit legii, polițiștii care sunt în misiune trebuie să aibă aprinse atât semnalele luminoase, cât și pe cele acustice. El a mai precizat că, din moment ce avea luminile aprinse, înseamnă că era într-o misiune. Totuși, ar fi trebuit să pună în funcțiune și sistemul acustic.

ADVERTISEMENT

“Semnalele acustice și luminoase se folosesc pentru misiunile urgente. Acum v-ați uitat că în majoritatea cazurilor mașinile de poliție circulă cu luminile aprinse.

Pentru ce? Înseamnă că au o misiune. Dacă au pus în funcțiune sistemul luminos, trebuie să ai și sistemul acustic”, a precizat Lucian Diniță.

ADVERTISEMENT

Fostul șef al Poliției Rutiere a vorbit și despre obligația pietonilor de a acorda prioritate echipajelor de poliție în momentul în care sunt puse în funcțiune semnalele acustice și luminoase. El a specificat faptul că, dacă mașina nu avea semnalele acustice, înseamnă că nu era într-o misiune. În acest caz, fetițele nu aveau de ce să-i acorde prioritate.

În momentul în care se apropie de o trecere pentru pietoni, obligația pietonilor este ca o mașină care are semnalele acustice și luminoase, pietonul acordă prioritate mașinii de poliție.

ADVERTISEMENT

Lucrurile sunt cât se poate de clare. Deci ori este în misiune, ori nu este. Se pare că ceva a fost în neregulă“, a declarat fostul om al legii.

O fetiță de 11 ani a murit în urma acestui accident

O copilă în vârstă de numai 11 ani a decedat, după ce a fost spulberată pe trecerea de pietoni de o mașină a Poliției Române.

În ciuda eforturilor cadrelor medicale sosite la locul accidentului de a o resuscita, micuța a fost declarată decedată.

O altă fetiță a fost rănită în urma impactului. Aceasta s-a ales cu un picior rupt, însă medicii spun că se află în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT
Tags: