News

Fostul șef al Poliției Rutiere din 1990, reținut de DNA. Ion Șoricică, în prezent avocat, acuzat de luare de mită

Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere din 1990, alături de Ion Joe Stoica, comisar de Poliție, au fost reținuți de DNA. Cei doi sunt acuzați de luare de mită.
05.10.2022 | 11:50
Fostul sef al Politiei Rutiere din 1990 retinut de DNA Ion Soricica in prezent avocat acuzat de luare de mita
Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere din 1990, reținut de DNA. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Direcția Națională Anticorupție anunță reținerea unui comisar șef de poliție, fost șef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigăzii Rutiere București, și a unui avocat cunoscut, care în trecut a condus Poliția Rutieră.

Ion Șoricică, fostul șef al Poliției Rutiere din 1990, reținut de DNA

Ion Joe Stoica, fostul șef al Biroului Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere a Capitalei, și Ion Șoricică, fostul șef al Brigăzii Rutiere a Capitalei în anii ’90, au fost reținuți de DNA într-un dosar de corupție.

ADVERTISEMENT

Procurorii îi acuză pe cei doi de trafic de influență. Conform DNA, cei doi vor fi duși, miercuri, la Curtea de Apel București cu propunere de arestare preventivă.

Ajuns la 70 de ani, în prezent avocat, Șoricică a fost responsabil în 1990 cu circulația minerilor ajunși în Capitală. Acesta a fost destituit în anul 2000 după ce presa a prezentat dovezi că acesta făcea trafic cu mașini furate.

ADVERTISEMENT

Conform publicației Curentul, cei doi erau implicați în mușamalizarea accidentelor cu victime care veneau la Biroul de Accidente Ușoare din cadrul Brigăzii Rutiere.

Comisarul de Poliție îl recomanda pe avocatul Șoricică celor care veneau să declare accidentele. Cel din urmă ar fi încasat șpaga sub formă de onorariu. În final, cei doi împărțeau banii, iar accidentul era mușamalizat.

ADVERTISEMENT

Ion Șoricică și Ion Joe Stoica, prinși în flagrant luând mită

Sursa citată mai notează că cei doi sunt acuzați de corupție după ce ar fi fost prinși în flagrant luând o mită de 3.000 de Euro.

Miercuri dimineață, DNA a ieșit cu un comunicat în această speță. Conform procurorilor, ”în perioada 08 ianuarie 2022 – prezent, inculpatul Stoica Ion-Joe, beneficiind de ajutorul celuilalt inculpat (n.r. avocatul Ion Șoricică), ar fi pretins și a primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice având o alcoolemie peste limita legală, suma de 3.000 de euro.

ADVERTISEMENT

În schimbul banilor, ofițerul de poliție ar fi lăsat să se creadă că are influență asupra unor colegi de serviciu și ar fi promis că îi va determina pe aceștia să dispună față de persoana cercetată o soluție de clasare.

Mai mult, inculpatul Stoica Ion-Joe i-ar fi pus la dispoziție persoanei respective “o rețetă” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia să le declare astfel încât la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul să fie unul inferior limitei care atrage răspunderea penală”.

Miercuri, 5 octombrie, cei doi inculpați urmează să fie prezentați Curții de Apel București cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, se mai arată în comunicatul DNA.

ADVERTISEMENT
Tags: