ADVERTISEMENT
News

Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș, trimis în judecată de DNA

Direcția Națională Anticorupție a dispus trimiterea în judecată a fostului șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș
Autor: Cerasela Stafie | 01.07.2021 | 16:54
Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș, trimis în judecată de DNA
Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș Sursa foto: hepta.ro

DNA a transmis, printr-un comunicat, că procurorii au dispus trimiterea în judecată a inculpatului Donciu Viorel-Andrei. Acesta va rămâne în arest preventiv pe durata procesului.

ADVERTISEMENT

Acesta, în calitate de șef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureș, este acuzat de cumpărare de influență, acces ilegal la un sistem informatic, luare de mită în formă continuată, nouă acte materiale, și delapidare în formă continuată, 32 acte materiale.

Fostul șef al Serviciului Permise și Înmatriculări Maramureș, trimis în judecată de DNA

În același dosar au mai fost trimiși în judecată alți doi inculpați. Vorbim despre Filip Adrian-Nicolae, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Maramureș și Belea Vasile-Ionuț, la data faptelor comisar șef de poliție, șeful Biroului I Drumuri Naționale și Europene.

ADVERTISEMENT

Ambii sunt judecați în stare de libertate. Primul este acuzat de trafic de influență și instigare la acces ilegal la un sistem informatic, iar cel din urmă de dare de mită.

În rechizitoriu, procurorii au notat că „la data de 04 februarie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate de șef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureș, ar fi cumpărat influența inculpatului Filip Adrian-Nicolae, consilier județean în cadrul Consiliului Județean Maramureș, pe care acesta din urmă pretindea că o are pe lângă anumite persoane, astfel încât inculpatul Donciu Viorel-Andrei să fie desemnat în continuare în aceeași funcție. Numirea în calitate de șef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureș expira în data de 15 februarie 2021”.

ADVERTISEMENT

„În schimbul menținerii sale în funcție, inculpatul Donciu Viorel-Andrei l-ar fi sprijinit pe inculpatul Filip Adrian-Nicolae la înmatricularea unor vehicule deținute de acesta sau de alte persoane, la programarea anumitor candidați la examenul pentru obținerea permisului de conducere, precum și cu îndeplinirea oricăror alte atribuții de serviciu pe care ofițerul de poliție le are potrivit funcției, în interesul personal al consilierului județean sau în interesul altor persoane,” au adăugat.

Mai mult, fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Maramureș este acuzat că ar fi accesat, fără drept și în interesul personal al instigatorului, baza de date pentru Evidența Persoanelor a Ministerului Afacerilor Interne, pentru a verifica o anumită mașină care figura în proprietatea unei societăți comerciale.

ADVERTISEMENT

Serie de infracțiuni comise pe fostul șef de la Serviciul Permise și Înmatriculări Maramureș

Inculpatul Belea Vasile-Ionuț i-a dat 100 de euro lui Donciu Viorel-Andrei, pentru a înmatricula o remorcă, la data de 10 februarie 2021. De altfel, în perioada 09 – 25 februarie 2021, acesta din urmă aste acuzat că a luat mită, în mai multe contexte și de la mai multe persoane, pentru reprogramarea uneia la examenul pentru obținerea permisului de conducere auto, pentru atribuirea unui număr provizoriu de înmatriculare ori pentru înmatricularea unor autoturisme.

„În perioada decembrie 2020 – martie 2021, inculpatul Donciu Viorel-Andrei, în calitate de șef al S.P.C.R.P.C.I.V. Maramureș, ar fi utilizat în interes personal 32 de bonuri de combustibil în valoare totală de 4.400 lei pentru alimentarea autovehiculelor pe care le conducea ori pentru a alimenta autovehiculele altor persoane apropiate”, au mai notat procurorii.

ADVERTISEMENT

„Bonurile de combustibil erau predate lunar de către Instituția Prefectului Județului Maramureș structurii conduse de inculpatul Donciu Viorel-Andrei pentru a fi folosite la alimentarea cu carburant a autoturismelor de serviciu,” au adăugat.

În momentul în care s-a efectuat percheziția domiciliară la inculpatul Donciu Viorel Andrei, oamenii legii au găsit suma de 1.875 euro, asupra căreia s-a dispus instituirea sechestrului asigurator. Mai mult, Instituția Prefectului Județului Maramureș s-a constituit parte civilă în cauză raportat la infracțiunea de delapidare de care este acuzat fostul șef de Serviciul Permise și Înmatriculări Maramureș.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!